Ostali sportovi

“Djevojke su osjetile krv, Španija je najbolja, ali…”

Autor mondo.me

Selektor Per Johanson je optimista pred sjutrašnji okršaj sa Španijom (07.00) - ulog je prvo mjesto u grupi, kao i četiri boda u narednoj fazi

“Lavice” su sa četiri pobjede ispunile osnovni cilj, plasirale su se u glavnu rundu Svjetskog prvenstva u Japanu, pokazale su da imaju srce, karakter i tim.

Posebno je to vidljivo bilo na utakmicama protiv Mađarske i Rumunije. Ali, izabranice Pera Johansona u zemlju izlazećeg sunca nisu otputovale samo da bi prošle grupu, već da bi obezbijedile vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

A blizu tog cilja će biti sjutra ukoliko savladaju Španiju (07.00) - rukometašice Crne Gore protiv Španije igraju za prvo mjesto u grupi, ali i za to da prenesu četiri boda u narednu fazu.

Imali smo dosta uspona i padova, ali dobro smo počeli prvenstvo. Imamo osam bodova, a osjećamo da imamo dosta stvari da popravimo i u dosta elemenata da napredujemo. U svakom slučaju, bolje je ispravljati stvari kada imate osam bodova, nego kada imate jedan”, rekao je selektor Johanson, svjestan da se sa četiri boda u narednoj grupi lakše vidi polufinale.

Trebalo bi da budemo srećni što imamo dva boda, ali djevojke su 'osjetile krv'. Za nas je naredna utakmica malo finale, kao četvrtfinalni meč, tako da ćemo biti spremni”, jasan je Johanson.

Španija je do sada bila impresivna, možda i najbolja na prvenstvu. Lako je odrađivala protivnike sa kojima smo se mi mučili, Rumuniju je ostavila na čak 15 razlike (31:16).

Španija je najbolja ekipa u grupi, ali sada dolaze nama i treba da pokažu da mogu da igraju sa nama. Na papiru je 50-50, mi smo pokazali da možemo da pobijedimo svakoga”, rekao je Šveđanin na klupi Crne Gore, koja je vezala tri poraza od Španije, jedan upravo sa Johansonom - u finalu Mediteranskih igara u Taragani prošle godine.

To su bili drugačiji timovi, a odigrali smo dobro to finale. Ovo je za mene prva prava utakmica sa Španijom”, jasan je Johanson.