Ostali sportovi

Johanson misli da smo favoriti, a Jovanka da nismo

Autor mondo.me

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore su otputovale u Švedsku da nastave pripreme za Svjetsko prvenstvo u Japanu, sjutra test sa Njemicama

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Naš osnovni cilj je da uradimo sve da se kvalifikujemo na Olimpijske igre”, jasan je švedski stručnjak.

Imamo dva puta - da budemo svjetski šampioni, što bi bilo najbolje, a drugi je da odemo na kvalifikacioni turnir. Naravno, da nas vidim sa medaljom, ali da vidimo šta će da se dogodi”.

Umjerenija u izjavama bila je kapitenka Jovanka Radičević...

Cilj je kvalifikacioni turnir za OI. Ne bježimo od pritiska i ne tražimo alibi, ali moramo da budemo realni - ne idemo kao favoriti”, smatra Jovanka.

Nesporan je kvalitet koji imamo, ali moramo biti realni da kada su osvajane medalje imali smo po dvije vrhunske igračice na svakoj poziciji”.

Mnogo toga u igri Crne Gore i ovog puta će zavisiti od inspiracije Milene Raičević...

Daćemo sve od sebe, kao i mnogo puta do sada. Vjerujem da će to dati rezultat koji priželjkujemo - da izborimo plasman na kvalifikacioni olimpijski turnir. Za to smo i trenirale četiri godine. Idemo korak po korak”, jasan je naš srednji bek.

Crna Gora će rukometni Mundijal otvoriti u Jacuširu protiv Senegala, a rivali u grupi biće joj i Kazahstan, Mađarska, Rumunija i Španija. U glavnu rundu prolaze tri najbolje selekcije.

A na Svjetsko prvenstvo nije otputovala Ivona Pavićević! Rumunski klub Korona Brašov, za koji nastupa Ivona, našao se u centru velikog skandala, jer je kako se navodi koristio nedozvoljene metode u medicinskom tretmanu svojih igračica.

Zbog toga Rukometni savez Crne Gore i selektor Johanson nisu željeli ništa da rizikuju, pa će naše lijevo krilo ostati bez Svjetskog prvenstva.

Savez je u komunikaciji sa selektorom odlučio da Ivona ne bude dio tima za predstojeće takmičenje, dok se ne raščisti kompletna situacija oko ovog događaja”, poručili su iz RSCG.

Zato konačan spisak za SP izleda ovako - GOLMANKE: Marina Rajčić, Marta Batinović, Ljubica Nenezić. Lijeva krila: Majda Mehmedović, Itana Grbić, DESNA KRILA: Jovanka Radičević, Dijana Ujkić. Pivoti: Ema Ramusović, Tatjana Brnović, LIJEVI BEKOVI: Đurđina Jauković, Jelena Despotović, SREDNJI BEK: Milena Raičević, DESNI BEKOVI: Katarina Bulatović, Andrea Klikovac, Sanja Premović, Nikolina Knežević.