Ostali sportovi

Postao ČETVRTI na svijetu i prijeti: Prekinućemo dominaciju "velike trojke"

Izvor mondo.rs

Dominik Tim se osvrnuo na Završni masters i odličan završetak 2019. godine.

Dominik Tim je na poslednjem turniru u ATP kalendaru stigao do finala, pobedivši na svom putu i Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

U finalu je od njega bio bolji Stefanos Cicipas, a Tim je od ponedeljka četvrti teniser sveta.

"Veoma sam ponosan i srećan zbog svog nastupa na Zavrnom turniru. Uspeo sam da prevaziđem veoma komplikovane situacije tokom nedelje. U utorak sam bio veoma bolestan kada sam pobedio Novaka u teškom meču. U narednim danima zdravlje se popravljalo, ali nisam bio 100 posto spreman. Igranje u finalu je za mene neverovatan rezultat", rekao je Tim, a prenosi britanski "Ekspres".

Finalni okršaj je trajao više od dva i po sata, a Austrijanac je na kraju poražen posle taj-brejka trećeg seta.

Možda ce vas zanimati



"Ovo je jedan od onih poraza koji me najviše bole. Nije kraj sveta, uvek možete nešto da naučite. Mentalni aspekt je veoma važan, ovo je razočaranje sada, ali kako vreme bude prolazilo biće sve bolje i biće mi drago zbog sjajne godine koju sam imao", dodao je austrijski teniser.

Momak koji je igrao finale Rolan Garosa veruje da njegova generacija 2020. godine može da sruši dominaciju Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

"Mislim da sledeće godine možemo da prekinemo dominaciju "velike trojke", jer svi znamo da možemo da igramo tenis na vrhunskom nivou. Oni će i dalje biti favoriti, ali mislim ono što sam rekao - sledeće godine ćemo videti novog gren slem šampiona", samouvereno je zaključio Tim.

Tagovi