Ostali sportovi

Karate klub "Iskra" - kontinuitet dobrih rezultata

Autor mondo.me

Nastupima na turnirima u Budvi i u Beogradu, karate klub “Iskra” nastavili su kontinuitet jedne uspješne price koju njeguju već godina.

Izvor: Promo/ KK Iskra

U subotu 16. novembra, najmladji takmičari ovog kluba nastupili su na turniru “Kup oslobodjenja Budve” na kojem su u konkurenciji od 350 takmičara uspjeli da osvoje 20 medalja -  9 zlatnih, 6 srebrnih i 5 bronzanih medalja.

FOTOGALERIJA:

“Turnir u Budvi je pokazao da karate klub “Iskra” ima dobar podmladak, te da u budućnosti imamo osnova da očekujemo dobre rezultate. Dosta mladih takmičara je pokazalo potencijal, te ćemo nastojati da im omogućimo uslove za pravilan rast i razvoj”, izjavio je trener Nenad Vojinović.

Nakon Budve, oni malo stariji i iskusniji takmičari u borbama, nastupili su u nedelju 17. novembra na 7. po redu “Trofeju Rakovice”.  U konkurenciji od 28 klubova pehar namjenjen pobjedniku je pripao Beogradskoj “Žandarmeriji” sa skorom 11zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane, druga je bila Danilovgradska Iskra 10-4 – 4, dok je Hajduk iz Kule bio treći 8-4 -9.

“Ovaj turnir je specifican po svom kvalitetu obzirom da je jedini u regionu koji ima video review kao i direktan prenos mečeva, bezbroj nagrada, a poseban je i po tome sto je organizovan samo za borbe. Zahvaljujemo se domaćinu na gostoprimstvu i ugodnom ambijentu na takmičenju. Ostaje žal za 2 finala izgubljena u poslednjim sekundama meča. Ali,I takvi porazi su sastavni dio ovog sporta, tako da ćemo učiti iz grešaka kako bi na narednim akcijama bili još bolji”, izjavio je trener i predsjednik kluba Vuk Žarić.

Pred karatistima Iskre predstoje pripreme za jedan od boljih turnira u Crnoj Gori – “Trofej Bara 2019”.

Osvajača medalja sa “Trofeja Rakovice 2019”.


Zlatne medalje

  1. Sara Abramović
  2. Balša Vojinović
  3. Dragaš Nemanja
  4. Stefan Miljanić
  5. Filip Šoškić
  6. Marko Laković
  7. Denis Huremović
  8. Muška ekipa 2008/2009
  9. Petar Radovanovic
  10. Branko Lazović

Srebrne medalje

  1. Tara Ćupić
  2. Alan Balić
  3. Muška ekipa 2006/2007

Bronzane medalje

  1. Viktorija Vukadinović
  2. Nemanja Simović
  3. Ivan Dijanić
  4. Tadija Keljanović

Tagovi