Ostali sportovi

Rafinoj sreći nema kraja: Ni sanjao nisam da ću sa 33 biti najbolji

Autor mondo. rs

"Zaista sam presrećan posle svega što se desilo u karijeri, nisam ni sanjao da ću sa 33 godine ponovo držati ovaj pehar u rukama", rekao je Rafael Nadal pošto mu je danas u Londonu uručen pehar za prvo mesto na ATP listi.

Negde oko ponoći biće poznato da li je današnja tesna pobeda Rafaela Nadala protiv Stefanosa Ciciprasa bila Pirova ili mu je omogućila nastavak takmičenja na Završnom Mastersu u sezoni i šansu da po prvi put osvoji turnir.

Što je bilo do Španca, on je to i uradio - POBEDIO! 


Međutim, Nadal je jedan pehar već dobio u Londonu. S obzirom na to da je posle eliminacije Novaka Đokovića i definitivno sezonu završio na prvom mestu ATP liste, njemu je u petak u Londonu uručen trofej za taj poduhvat.

"Zaista sam presrećan posle svega što se desilo u karijeri, nisam ni sanjao da ću sa 33 godine ponovo držati ovaj pehar u rukama. Ovo je mnogo emotivno za mene, uložio sam mnogo rada da bih bio tu gde jesam", rekao je Nadal po prijemu trofeja u Londonu.

On je pred sam kraj sezone prestigao Đokovića, a prvo mesto osigurao je na završnom ATP turniru u Londonu. Nadal je peti put u karijeri završio kao prvi teniser sveta na kraju godine.

Trofej mu je uručen posle meča sa Stefanosom Cicipasom u trećem kolu grupne faze završnog ATP turnira.

Još je neizvesno da li će igrati polufinale. To će biti ako Danil Medvedev pobedi Aleksandera Zvereva. 

Možda ce vas zanimati


Tagovi