Ostali sportovi

BUDUĆNOST IZGUBILA OD VUKOVA I SAVLADALA ZEMUN

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

"Ostaje žal zbog te utakmice sa Vukovima koju smo izgubili najviše zbog sopstvenih grešaka, jer nismo bili pravi kada je to bilo najpotrebnije”, rekao je centar Budućnosti Neđo Baštrica.

Izvor: MN Press

Istorija je ispisana iako je dvostruki program u Beogradu prošao samo djelimično dobro za vaterpoliste Budućnosti. Skor od pobjede i poraza je, ipak, sasvim zadovoljavajući za momenat u kojem se nalaze izabranici Aleksandra Aleksića.

Podgoričani su novi u regionalnom A1 takmičenju, ovo im je debitantska sezona u seniorskoj konkurenciji na čijem su startu najavili da neće biti lak zalogaj favoritima - prvo su u tijesnoj utakmici izgubili od Vukova 10:9, a sjutradan savladali Zemun 13:9 u bazenu „11. april”.

Možda je u tom prvom duelu sve moglo da bude drugačije, ali Budućnost se vratila puna utisaka iz glavnog grada Srbije - stručni štab je mogao da vidi šta je dobro, ali i šta nije i na čemu mora da se radi u narednom periodu kako bi Budućnost bila konkurentna svima, pišu Vijesti.

„Ostaje žal zbog te utakmice sa Vukovima koju smo izgubili najviše zbog sopstvenih grešaka, jer nismo bili pravi kada je to bilo najpotrebnije”, rekao je centar Budućnosti Neđo Baštrica.

Meč sa Zemunom je bio izjednačen sve do prvog dijela treće četvrtine. Tada se Budućnost odlijepila na tri gola razlike. Pred posljednji period je imala sigurnih 12:6, pa je pitanje pobjednika uveliko bilo riješeno.

„Bili smo u nekom grču na početku utakmice, ali smo se u drugom poluvremenu odlijepili i mirno priveli utakmicu kraju. Ostaje žal zbog utakmice sa Vukovima, na neki način smo dobili sami sebe, ali sezona je duga - ima još dosta da radimo i mislim da ćemo samo napredovati kako vrijeme bude odmicalo”, istakao je Baštrica.

Protiv Zemunaca je crnogorskog predstavnika predvodio David Stevović sa četiri gola, tri je postigao Mlađan Janović, dva Petar Brnović, a po jedan Neđo Baštrica, Danilo Savović, Matija Brguljan i Marko Bošković.

Stevović je bio najefikasniji i u porazu od Vukova (tri pogotka), a mrežu su pogađali i Bošković (dvostruki strijelac), te Janović, Baštrica, Goran Grgurević i Igor Uskoković.

Budućnost naredni meč u A1 ligi igra 23. oktobra, kada će u bazenu SC „Morača” u crnogorskom derbiju dočekati Kataro.

Kotorani su sezonu otvorili s dva poraza (od Vukova i Zemuna), dok je treći naš predstavnik u ovom takmičenju - Budva - u prvoj rundi izgubila u Zadru 12:10.