Ostali sportovi

Didije Dinar novi selektor muške rukometne reprezentacije

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Oni koji prate rukomet dobro znaju o kakvoj ikoni ovog sporta se radi

Izvor: MN Press

Svjetski prvak kao igrač i trener - sport ih kroz istoriju ne pamti mnogo, ali jedno takvo ime, jedna od istinskih legendi, stiže u Crnu Goru.

Na neki način senzacionalna vijest odjeknula je juče rukometnim svijetom - Didije Dinar, čovjek koji je kao igrač osvojio sve, a koji je i kao trener predvodio svoju Francusku do svjetskog trona, novi je selektor naše muške reprezentacije.Oni koji prate rukomet dobro znaju o kakvoj ikoni ovog sporta se radi, a kad bi se podvukla paralela sa nekim drugim sportom, onda bi Dinar bio ono što je u fudbalu veliki Franc Bekenbauer, pišu Vijesti.

I jedan i drugi su bili vrhunski odbrambeni igrači, u svoje vrijeme najbolji na svijetu, a obojica su pokazala da su rođeni pobjednici i nakon igračke karijere. I neprevaziđeni Kajzer Franc i "planina" Dinar igračkoj tituli sa Mundijala dodali su i trenersku.

Vijest da će jedno takvo ime preuzeti Crnu Goru nije nešto što se čita svaki dan.

- Uvijek sam imao odlične odnose sa Rukometnim savezom Crne Gore, posebno sa predsjednikom Petrom Kapisodom. Bili smo igrači i protivnici na terenu, a sada smo dio istog tima, on kao predsjednik, a ja kao selektor, otkrio je Dinar kako je došlo do saradnje za našim Savezom.

Možda ce vas zanimati