Ostali sportovi

Novak Đoković već zna sledećeg protivnika: Amerikanac koji ga je prozivao čeka u polufinalu!

Autor Dušan Ninković

Pobjedom u četvrtfinalu Tejlor Fric je stigao među četiri najbolja u Šangaju, a mogao bi da bude Đokovićev rival.

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković igraće četvrtfinale Šangaja protiv Jakuba Mešika, a ukoliko bude bolji u tom meču polufinale će igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica. Američki teniser, jedan od igrača u najboljoj formi u ovom trenutku, uspio je da savlada Davida Gofana (6:3, 6:4) u četvrtfinalnom okršaju i da nastavi put ka trofeju.

Sedmi nosilac turnira u Šangaju nije imao većih problema da stigne do pobjede i za manje od sat i po vremena završio je posao protiv Belgijanca. Obezbijedio je Tejlor Fric peti plasman u polufinale Masters turnira, a tamo bi mogao da ga sačeka najuspješniji teniser u istoriji ovog sporta.

Ne tako davno Tejlor Fric je pripadao grupi ljudi koji su smatrali da Novak Đoković lažira povrede i da često simulira kako bi zavarao svoje protivnike, koje kasnije pobijedi. Najbolji odgovor na takve komentare je pogled na semafor i njihov međusobni skor - Novak Đoković i Tejlor Fric odigrali su devet zvaničnih mečeva do sada i svi su pripali srpskom teniseru.

Ipak, treba istaći da je Fric u fantastičnoj formi poslednjih nedelja. Klasični je predstavnik američke škole tenisa, obožava beton i veoma je dobar server, a to mu je donijelo i plasman u finale US opena koji je nedavno održan. Najbolji plasman u karijeri mu je peta pozicija, ima osam ATP titula i na Olimpijskim igrama prije nekoliko mjeseci osvojio je bronzu.