Ostali sportovi

Prva reakcija Đokovića na Nadalovu objavu o penziji: I ovo je dokaz koliko ga poštuje kao rivala

Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal je objavio da se povlači iz tenisa.

Izvor: Profimedia/BSR Agency / Alamy

Kraj jedne ere - Rafael Nadal je objavio da odlazi u penziju. Cijeli svijet je obavijestio emotivnim snimkom na svom instagram profilu u kojem je spomenuo svoju najveću podršku tokom bavljenja tenisom, u prvi plan ističući majku, potom i najveće rivale, bez kojih ne bi nanizao velike rezultate, a spomenuo je i šta je sve doživio u dugoj i uspješnoj karijeri. Od tenisa će se zvanično oprostiti na Dejvis kupu u Malagi. Novak Đoković se još uvijek nije zvanično oglasio, ali je zasad lajkovao objavu velikog rivala. 

"Povlačim se iz profesionalnog tenisa", započeo je Nadal. "Iza mene su teške godine i to je realnost, naročito posljednje dvije. Nisam mogao da igram bez ograničenja. Ovo je teška odluka i dugo sam razmišljao o njoj, ali sve ima svoj početak i kraj u životu. Mislim da je pravo vrijeme da stavim tačku na karijeru koja je bila duga i mnogo uspješnija od one koju sam mogao da zamislim", ispričao je Nadal.

Izvor: Instagram/rafaelnadal


"Osjećam se srećnim zbog svega što sam doživio. Hvala cijeloj teniskoj industriji, svima koji su uključeni u ovaj sport, mojim dugogodišnjim kolegama, posebno mojim najvećim rivalima. Proveo sam mnogo, mnogo sati sa njima i preživio mnoge trenutke koje ću pamtiti do kraja života", rekao je nekadašnji broj jedan.

U opisu videa stoji "hvala" na velikom broju jezika, a između ostalog našla se i srpska ćirilica. Nadal je odmah prikupio veliki broj lajkova na svojoj objavi, između ostalog, pojavilo se i ime Novaka Đokovića.