Ostali sportovi

RUKOMETAŠICE BUDUĆNOSTI U NEDELJU DOČEKUJU EVROPSKOG PRVAKA

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Rukometašice Budućnosti u nedjelju od 16 sati u "Morači" dočekuje evropskog šampiona Đer u 4. kolu Lige šampiona.

Izvor: žrk Budućnost

Rivalstvo koje se rodilo u finalu Kupa kupova u danima pred referendum 2006, a koje je svoj vrhunac doživjelo od 2012. do 2015 - kada su se crnogorski i mađarski velikan smjenjivali na evropskom tronu - dobiće još jedan čin.

Ovog put, baš kao i nekoliko posljednjih, sa izrazitim favoritom.

Rukometašice Budućnosti u nedjelju od 16 sati u "Morači" dočekuje evropskog šampiona Đer u 4. kolu Lige šampiona.

"Ne treba da se plašimo bilo koga, već samo da razmišljamo o našoj igri, da budemo ozbiljne u svakom trenutku i da ne padamo psihički", bila je jasna na Klara Monti Danijelson, djevojka koja je pokazala da je odlično pojačanje u odbrani, pišu Vijesti.

Poslije neizvjesnosti oko budućnosti kluba tokom ljeta djevojke Bojane Popović upisale su tri poraza na startu EHF elite, s tim da su na gostovanjima kod Rapida (32:27) i Odenzea (31:29) pokazale da ovaj tim ima potencijal. Najlošiji meč do sada "plavo-bijele" su odigrale baš u "Morači" protiv Bresta (35:22).

"U Bukureštu i Danskoj smo pružili odlične partije, dok u duelu sa Brestom nismo bile na nivou. Očekujemo i sada tešku utakmicu, Đer je pun kvalitenih igračica, ali naš cilj je da nastavimo da napredujemo kako sezona odmiče i da se fokusiramo prije svega na našu igru", dodala je švedska rukometašica.

Duel sa vladarom kontinenta biće još jedna prilika i za mnoge mlade igračice Budućnnosti, pišu Vijesti.

"Da, mlad smo tim koji definitivno ima potencijal - samo moramo da vjerujemo u svoj sistem, filozofiju i sugurno ćemo napredovati", naglasila je Danijelson.

Hauge: Borbeni duh kao protiv Odenzea
Veliko pojačanje za ovu sezonu je i japanska golmanka Sakura Hauge (poznata i kao Kametani).

"Čeka nas odličan tim, znamo da smo autsajderi, ali to ne znači da se plašimo. Važno je da pokažemo borbeni duh kao protiv Odenzea i onda imamo čemu da se nadamo", istakla je Hauge.

O klubu koji je od 2013. do ove godine šest puta bio šampion Starog kontinenta ne treba mnogo trošiti riječi.

"Đer se dodatno pojačao, puno internacionalki sa velikim iskusvom nosi njegov dres, svojevrsni je miks brzih, snažnih igračica, odličnih šuterki i dobrih pivotkinja. Čeka nas veliki izazov, ali niko nije nepobjedljiv", zaključila je Hauge.