Ostali sportovi

Iznenađen sam i razočaran, nisam ovo očekivao! Siner u šoku zbog žalbe WADA i novog suđenja za doping

Autor Nemanja Stanojčić

Janik Siner oglasio se posle odluke WADA da se žali na odluku o dopingu...

Izvor: Eurosport 1/printscreen

Karijera Janika Sinera ponovo je ugrožena. Svjetska antidoping agencija (WADA) donela je odluku da se žali na prvobitnu odluku u vezi doping skandala italijanskog tenisera. Prvobitno je proglašen nevinim, ali je sada slučaj ponovo pokrenut pred Arbitražnim sudom u Lozani (CAS).

Kao što se moglo očekivati, upravo to je bilo jedno od prvih pitanja za Italijana na konferenciji za medije na turniru u Pekingu. WADA je odluku saopštila u momentu dok je on bio na terenu i igrao protiv Romana Safjulina. "Ne mogu da kontrolišem sve, zar ne. Očigledno je da sam iznenađen i razočaran zbog ove žalbe. Iskreno, imali smo tri saslušanja i na sva tri sam imao pozitivna utisak", počeo je Siner.

Posle kratke pauze nastavio je da objašnjava dešavanja iz svog ugla. "Nisam ovo očekivao. Znao sam prije nekoliko dana da će da ulože žalbu i da će danas to da bude zvanično tako da... Mada, jesam iznenađen. Uvjek pričamo o istoj stvari. Možda žele da se postaraju da je sve dobro urađeno. Da, samo sam iznenađen zbog te žalbe", rekao je Siner.

Siner je protiv Safjulina izgubio prvi set, pa je onda rutinski dobio naredna dva i prošao u četvrtfinale (3:6, 6:2, 6:3). Za plasman u polufinale u Pekingu igraće protiv Jirija Lehečke. U drugoj polovini žreba su Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Što se žalbe tiče, WADA je u žalbi navela da traži zabranu od godinu do dvije dana za Sinera. Čeka se odluka Arbitražnog suda...

SINER OPET SVE MORA DA OBJAŠNJAVA

Moraće Siner ponovo da obrazlaže sve šta se dogodilo u momentima kada je pao na doping testu. Odnosno kada je u njegovom organizmu pronađena zabranjena supstanca klostebol. Tada je objasnio da je tu završila jer je jedan od njegovih saradnika imao ranu na ruci i masirao ga je bez rukavica i tako je klostebol prešao na njega.

U međuvremenu je otpustio dvojicu saradnika koji su označeni kao glavni krivci u ovoj aferi. Sačekao je nekoliko mjeseci, pa je umjesto Đakoma Naldija i Umberta Ferare u tim doveo dvojicu bivših Đokovićevih saradnika - Marka Panikija i Ulisesa Badija.