Ostali sportovi

Novak i Hamad pobijedili Grke u Beogradu: Sve je gotovo!

Autor Goran Arbutina

Novak Đoković i Hamad Međedović pobjedom u dublu završili posao protiv Grčke!

Izvor: MN Press

Nakon dvije pobjede u singlu prvog dana takmičenja, reprezentacija Srbije savladala je Grčku i u dublu drugog dana takmičenja, pa je već poslije tri meča sve jasno - oslabljeni gosti nisu mogli ništa raspoloženom timu koji su predvodili selektor Viktor Troicki i najbolji svih vremena, Novak Đoković.

Dubl u sastavu Novak Đoković i Hamad Međedović savladao je grčki tandem u tri teška seta 6:3, 3:6, 6:3, a djeluje da je meč mogao i ranije da bude gotov. Ipak, beogradska publika neće biti tužna zbog toga što je malo duže gledala najboljeg svih vremena, jer je sada jasno da Novak Đoković danas neće igrati u singlu.

On je poslije meča nahvalio Međedovića.

"Hvala svima koji su došli juče i danas, zadovoljstvo je igrati pred vama. Igrao sam pred vama posle sedam godina. Vi ste uvijek naša snaga, dajete nam vjetar u leđa i hvala na podršci. Htio bih samo da kažem još dve stvari. Hamad je zaslužio veliki aplauz za borbu i staloženost. Bravo, Hame! Kada se lomio rezultat nosio je naš tim, odigrao je najbolje kada je bilo najvažnije. Posljednja stvar, dugogodišnji član i naš dragi prijatelj Filip Krajinović je danas sa nama i on se zvanično povlači iz tenisa. Želimo da ga pozovemo i odamo priznanje zbog svega što je uradio za srpski tenis. Zaslužio je ogroman aplauz", rekao je Đoković!

Već nekoliko sedmica smo znali, ali od danas je zvanično - Filip Krajinović je teniski penzioner. On se pred beogradskom publikom oprostio od aktivnog igranja tenisa, a saigrači iz reprezentacije i selektor Viktor Troicki emotivnim porukama su se prisjetili detalja iz njegove karijere.

Uramljeni dres reprezentacije Srbije, baš sa porukom "Hvala ti Fikuse za sve" dobio je Filip Krajinović od predsjednika Teniskog saveza Srbije. Talentovani teniser koji nije ispunio sav potencijal okačio je reket o klin i okreće se drugim životnim planovima.