Ostali sportovi

Ivović: Sve u Crnoj Gori mogu da raduju rezultati Jadrana i Primorca;

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Ključan korak do elite Jadran je napravio trijumfom nad velikanom Jugom - i to u Dubrovniku.

Izvor: MN Press

Nekada su utakmice rivala iz Boke kotorske odlučivale ko će ići na fajnal-for Lige šampiona, ali nakon više od decenije i mnogih teški trenutaka, lijepo je ponovo vidjeti dva simbola crnogorskog vaterpola u evropskoj eliti.

Jadran je bez greške, sa četiri od četiri, odradio kvalifikacije u Dubrovniku i pridružio je Primorcu u grupnoj fazi Lige šampiona, pišu Vijesti.

"Naglasio bih da je ovo veliki uspjeh za crnogorski vaterpolo generalno, jer mislim da sigurno preko deset godina nismo imali dva predstavnika u Ligi šampiona. Sve ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori mogu da raduju rezultati Primorca i Jadrana", poručio je Aleksandar Ivović, veliko pojačanje Novljana ove sezone.

Ključan korak do elite Jadran je napravio trijumfom nad velikanom Jugom - i to u Dubrovniku.

"Ovo je veliki uspjeh za klub, za nas igrače... Kada smo stigli u Dubrovnik ne vjerujem da nas je neko vidio kao favorita, posebno jer se zna da je Jug na bazenu u Gružu potpuno drugačija ekipa. Ono što smo prikazali u toj utakmici može da nas raduje i na tome treba da gradimo ono što nas čeka u nastavku sezone", dodao je Leka.

Nakon rastanka sa reprezentacijom Crne Gore, Vladimir Gojković je odmah krenuo sa uspjesima na klupi Jadrana.

"Čestitam igračima na izuzetnom turniru, slavili smo na tri teške utakmice. Protiv Barselone je bilo stresno jer smo znali da ne smijemo da izgubimo, ali su momci odigrali zrelo, odgovorno i pripremljeno. Sada želimo da se malo odmorimo i spremimo za Regionalnu ligu", istakao je Gojković.

Vuk Milojević je jedno od pojačanja koje je ove sezone donijelo dodatni kvalitet na Škver.

"Turnir je bio veoma naporan, odigrali smo četiri utakmice u kratkom periodu, a meč sa Jugom je bio presudan. Maksimalno smo ispoštovali dogovor, zadovoljni idemo u Ligu šampiona i okrećemo se Regionalnoj ligi", rekao je Ilić.Jadran će igrati u gruopi C Lige šampiona protiv Barselonete, Marseja i Vašaša, dok će rivali Primorca u grupi D biti Olimpijakos, Savona i najvjerovatni Sabadelj kao pobjednik jedne od kvalifikacionih grupa.

Možda ce vas zanimati