Ostali sportovi

BUDUĆNOST OTVARA NOVU EVROPSKU SEZONU U PODGORICI

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Već u nedjelju očekuje ih novi izazov u elitnom takmičenju.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Rukometašice Budućnosti hrabrom igrom, ali i porazom u Bukureštu od Rapida (32:27) otvorile su novu sezonu u Ligi šampiona.

Već u nedjelju očekuje ih novi izazov u elitnom takmičenju.

„Plave“ se nakon četiri godine vraćaju u „Moraču“ gdje će od 14 sati dočekati ekipu Bresta u okviru drugog kola grupne faze.

Kapitenka Ivona Pavićević izabrana je u tim prvog kola elitnog takmičenja. Ističe da se mora odigrati pametno na obje strane, piše CdM.

“Sa nestrpljenjem očekujemo ovaj meč, poslije toliko godina se vraćamo u „Moraču“ za koju nas veže neka posebna energija i emocija, sigurno da će biti dobar meč. Brest je odlična ekipa, sa vrhunskim igračicama, ali smatram da su svi zaustavljivi i da ćemo igrati našu igru na našem terenu. Nećemo im dozvoliti da igraju njihovu igru. I u napadu i u odbrani moramo biti na nivou. Posebno u napadu moramo odigrati pametno, strpljivo i sa što manje tehničkih grešaka”, rekla je Pavićević.

U nastavku još jednom se osvrnula na poraz u Bukureštu.

“U Bukureštu smo odigrale odličnu utakmicu i smatram da je bilo dosta dobrih stvari. Na kraju je presudila rotacija, oni imaju odlične bekove i krila, kao i neki naš nedostatak energije”.

Ističe da je Budućnost ove sezone pravi tim i porodica.

“Mislim da ove sezone imamo zajedništvo, da smo pravi tim i porodica. Imamo veliku energiju i to nas krasi ove sezone. Sigurno da ćemo na svakom meču igrati našu igru, fokusirati se na sebe da damo maksimum, pa ćemo na kraju vidjeti da li je to dovoljno za neku pobjedu”.

Kako kaže Brest ima dosta dobrih igračica, ali posebno ističe Anu Vjahirevu, piše CdM.

“Imaju dosta dobrih igračica. Vjahireva je jedna od najboljih i od nje sve zavisi i sve kreće. Imaju odlična krila, ali imamo i mi. Fokusiraćemo se na sebe, da oni razmišljaju o nama, a ne mi o njima”.

Posljednje pitanje za kapitenku Budućnosti bilo je vezano za podršku navijača. Nada se da će najveća crnogorska dvorana biti dobro popunjena.

“Ja se nadam. S obzirom da smo odigrale odlično ovaj turnir, imale i dobru utakmicu protiv Rapida, vjerujem da su ljudi vidjeli našu energiju, zalaganje, davanje i da će doći da nas podrže u većem broju. Pogotovo što se vraćamo u „Moraču“, to bi nam bio nekako samo dodatni vjetar u leđa”, zaključila je Pavićević.

Golmanka Armel Atingre očekuje veliku borbu.

“Biće velika borba. Moramo biti pametnije i smirenije. Biće ovo teška sezona za nas, ali moramo da imamo atmosferu za borbu i da na svakom treningu sve jače i više radimo”, započela je Atingre.

Ove sezone ima dobru konkurenciju u vidu iskusne Japanke Sakure Hauge.

“Lakše mi je. Ona ima veliko iskustvo i više godina od mene. Ima drugačiji stil branjenja od mene. Nemam pritisak na svojim leđima i imam primjer u njoj. Za mene je ona super”, zaključila je crnogorska reprezentativka.