Ostali sportovi

ŠAHISTI CRNE GORE SAVLADALI FRANCUZE

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Meč je krenuo sjajno za našu selekciju.

Izvor: YouTube/ Printscreen/ MasterClass

Veliki rezultat crnogorskih šahista na 45. Olimpijadi.

U trećem kolu su izabranici Dragana Kosića nadigrali Francusku, jednog od najvećih favorita takmičenja.

Bilo je 2,5 – 1,5 protiv ekipe koju predvodi Maksim Vašije Lagrav, ponajbolji šahista današnjice.

Meč je krenuo sjajno za našu selekciju.

Denis Kadrić je na prvoj tabli lako odolio naletima Vašije Lagrava crnim figurama i upisao remi.

Zatim je sklopljan remi u partiji izmeđe Luke Draškovića i Maksima Lagardea nakon obostrano korektne igre, piše CdM.

U tom momentu inicijativa u preostalim duelima bila je na strani Nikole Đukića i Nikite Petrova. Petrov je pojačavao svoju poziciju protiv prošlogodišnjeg omladinskog šampiona svijeta Mark Andrije Mauricija, a kada je došao u dobijenu poziciju, Nikola Đukić je remizirao sa Lorenom Frosineom.

Petrov nije propustio ukazanu šansu i na kraju je efektnim matom, skakačem, stavio paraf na veliku pobjedu naše reprezentacije protiv jednog od najvećih favorita na Olimpijadi.

Slavlje i uspješan dan su upotpunile naše šahistkinje, koje su upisale drugi trijumf savladavši Jamajku rezultatom 3,5 – 0,5.

Aleksandra Žerebcova je dovela našu reprezentaciju u vođstvo pobjedom na prvoj tabli, a Nikolina Koljević je, svojom trečom pobjedom u isto toliko kola, najavila trijumf reprezentacije.

Na 3:0 povisila je Aleksandra Milović koja je u efektnom matnom napadu savladala Rehanu Braun. Jedini remi protivnicam dozvolila je Alena Skvorcova na drugoj tabli, piše CdM.

Naša muška reprezentacija nalazi se u vodećoj grupi sa tri pobjede u isto toliko kola. Sjutra će pred našim reprezentativcima biti još jedan veliki izazov duel sa nekom od ekipa iz samog svjetskog vrha, ali današnjom pobjedom pokazali su da mogu da se nose sa svima.

Dame se nalaze u grupi ekipa sa po dvije pobjede.

Četvrto kolo je sjutra od 15 časova.