Ostali sportovi

Angelina 5. u Dijamantskoj ligi: Tri puta rušila visinu koju lako preskače!

Autor Dušan Ninković

Najtalentovanija srpska atletičarka Angelina Topić nije bila na svom nivou.

Izvor: RTS/PrintScreen

Srpska atletičarka Angelina Topić završila je takmičenje na finalnom mitingu Dijamantske lige sa tri obaranja na visini od 192 centimetra, što je bilo dovoljno za peto mjesto u konkurenciji šest takmičarki. Angelina je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu preskočila 191 centimetar i osvojila zlato, ali u petak uveče u Briselu nije mogla da savlada jedan centimetar viši izazov.

Iako je tokom karijere preskakala čak i 198 centimetara, Angelina je večeras ostala daleko od najboljih takmičarki. U konkurenciji šest najboljih atletičarki koje se bave skoko uvis iza Angeline Topić našla se samo predstavnica Slovenije Lia Apostolovski, koja je dva puta obarala letvicu na 188 i tri puta na 192 centimetra.

Četvrto mjesto zauzela je Eleonor Paterson iz Australije koja je bez obaranja stigla do 192 centimetra, ali dalje nije mogla. Treća je Ukrajinka Irina Geraščenko sa obaranjima na 195 centimetara, dok su takmičenje na 197 centimetara nastavila Nikola Olislagers iz Australije i Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, najbolja na svijetu.