Ostali sportovi

Amerika u šoku, opet je pao i ostao da leži na terenu: Svi se boje da će umrijeti! (Video)

Autor Nikola Lalović

Tua Tagovailoa je doživio treći potres mozga na terenu u svojoj karijeri.

Izvor: Megan Briggs / Getty images / Profimedia

Kakva Drama na startu NFL sezone! Bafalo Bilsi su savladali Majami Dolfinse 31:10, ali za rezultat niko nije brinuo pošto je kvoterbek Majamija Tua Tagovailoa  ponovo doživio potres mozga na terenu! To je treći put u karijeri da ovaj još uvijek mladi kvoterbek doživi ovako ozbiljnu povredu glave i mozga na terenu. 

Nakon jedne akcije u trećoj četvrtini Tua se sudario glavama sa sejtfijem Bilsa Damarom Hemlinom i samo palo na zemlju. Tagovailoa je istrčao za novi napad svog tima, udario glavom u Hemlinove grudi i pao. Zatim je probao da ustane, ali se vidjelo da je dezorjentisan i da ne zna gdje se nalazi. Saigrači su odmah pritrčali, zvali ljekare, ali Tua je nekako napustio teren.

"Rekli su nam da je svjestan, da je upravo otišao sa terena samostalno. Takođe nam je rečeno da pomjera ekstremitete", rekla je u prenosu novinarka Amazona, a otkriveno je i da su ga žena i dvoje djece sačekali u svlaionici. Prošle godine Tua nije imao potrese mozga i to je bila jedina sezona u kojoj je odigrao sve utakmice za Dolfinse. Prije toga je 2022. doživio dva potresa mozga na terenu i odigrao samo 13 mečeva. Pogledajte kako je izgledao njegov sadašnji potres mozga: 

Prvi put je potres mozga doživio na meču sa Sisinati Bengalsima, a samo četiri dana kasnije je izbio skandal kada je sindikat NFL igrača tvrdio da je on i na meču sa Bafalom imao potres mozga, ali da mu ljekari to nisu utvrdili, tj. da nije ni pregledan. Potom je i na meču sa Grin Bej Pekersima doživio potres mozga, a to je utvrđeno tek dan posle meča.

Tagovailoa je istakao da su ga roditelji te 2022. godine molili da se povuče, ali da je on u razgovoru sa ljekarom odlučio da nastavi karijeru. "Otišao sam kod ljekara i dobio sve potrebne informacije da bih odlučio da li je dobra ideja da nastavim da igram ili ne", rekao je tada.

Tavovailoa dolazi sa Havaja i bio je peti pik na NFL draftu 2020. godine. Prošle sezone je imao najviše bačenih kjardi u ligi, ukupno 4,624. Do sada je u karijeri bacio 82 tačdauna, a u julu je potpisao ugovor na 212.400.000 dolara, od čega je čak 167.000.000 garantovano. Posle meča se oglasio i Skajler Tompson koji je zamijenio Tagovailou na ovom meču.

"U mojoj poziciji nikada ne želite priliku kada se desi nešto ovako. Mnogo ga volim, imam sjajan odnos sa njim, mnogo mi je bitniji kao osoba nego kao saigrač. Svi u organizaciji mislimo isto i nadam se da će Tua biti dobro", rekao je on. Nakon meča su se oglasili mnogi NFL igrači i prije svega NFL veterani i svi su rekli isto, a to je da je vrijeme da se Tagovailoa povuče kako se ne bi desio najgori scenario pri nekom od udaraca.