Ostali sportovi

OTVOREN SPORTSKI TEREN U KAMPUSU UNIVERZITETA CRNE GORE

Ukupna finansijska vrijednost izgradnje sportskog terena Univerziteta Crne Gore iznosila je više od 140.000 eura. Izgradnju su podržali i Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore i Crnogorska komercijalna banka (CKB).

Izvor: Ministarstvo sporta i mladih

Prijateljskom utakmicom studenata, odigranom u duhu jubilarnog slogana Univerziteta Crne Gore FuturUM, svečano je obilježeno otvaranje novog multifunkcionalnog sportskog terena u kampusu Univerziteta Crne Gore.

Ukupna finansijska vrijednost izgradnje sportskog terena Univerziteta Crne Gore iznosila je više od 140.000 eura. Izgradnju su podržali i Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore i Crnogorska komercijalna banka (CKB).

Svečanosti su prisustvovali rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Božović, ministar sporta i mladih Crne Gore, gospodin Dragoslav Šćekić, i predstavnici akademske zajednice.

“Ovaj projekat predstavlja samo prvi korak ka ostvarivanju naše ambicije da univerzitetski sport u Crnoj Gori dostigne nivo na kojem je na zapadnim univerzitetima. Naša ambicija je da stvorimo infrastrukturu i uslove koji će omogućiti studentima da se bave sportom na vrhunskom nivou”, izjavio je rektor Božović, ističući viziju Univerziteta u kojoj sport ima važnu ulogu u cjelokupnom razvoju studenata.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih nastaviće da podržavaju inicijative koje promovišu sport i omogućavaju mladima pristup kvalitetnim sportskim sadržajima. Ovakvi projekti omogućavaju da se mladima pruže uslovi za sportski razvoj, ali i za zdrav način života”, kazao je Šćekić.

Ovaj moderni sportski teren prilagođen je za više sportova, uključujući rukomet i košarku, te je opremljen savremenom infrastrukturom koja omogućava studentima da unaprijede svoje sportske aktivnosti. Na terenu su izgrađene montažne tribine sa 135 sjedišta i savremeni sportski mobilijar, uključujući aluminijumske rukometne golove i multifunkcionalnu košarkašku konstrukciju.

Otvaranjem ovog terena, Univerzitet Crne Gore pokazuje posvećenost razvoju sporta i unapređenju studentskog standarda, pružajući priliku studentima da se aktivno bave sportom u modernim uslovima.