Ostali sportovi

Skandal! Poznati sportista (29) kupovao kokain na Olimpijskim igrama: U Tokiju uzeo srebro, sad je suspendovan

Autor Dragan Šutvić

Australijanac Tom Krejg je prvo uhapšen, a sada je suspendovan zbog kokaina na Olimpijskim igrama.

Izvor: Tom Craig/ screenshot/ yahoo

Skandal sa Olimpijskih igara konačno je dobio svoj zaključak. Australijanac Tom Krejg kažnjen je sa suspenzijom od 12 mjeseci i neće moći da se bavi sportom godinu dana, a sve zato što je u Parizu kupovao kokain! On je u toku Olimpijskih igara uhapšen jer je uhvaćen kako pokušava da kupi drogu, a sada ga je stigla još jedna kazna. 

Zna se da će bar šest mjeseci biti van terena, a onda će morati na procenu. Ukoliko se procijeni da se pridržavao svih mjera koje su mu određene možda bi mogla druga polovina kazne da mu bude skraćena. Oglasio se i australijski savez koji je otkrio da je kazna počela da mu teče 9. septembra, tako da ga očekuju u timu za akcije nacionalnog tima 2025. godine,

Krejg je uhvaćen kako pokušava da kupi kokain nakon što je Australija izgubila četvrfinalni meč od kasnijeg šampiona Holandije. Krejg je bio jedan od najboljih igrača Australije, igra na poziciji veznog igrača i dao je jedan gol na Olimpijskim igrama u porazu od Indije 3:2.

"Krejg će morati da prođe trening i edukativne programe kao dio kazne. Tom ima pristup svih našim servisima i programima tokom suspenzije i njegovo stanje nam je prioritet", navodi se u saopštenju australijskog saveza. Do sada je u karijeri on imao preko 100 nastupa za nacionalni tim, a na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio je srebro. Ima i bronzu sa Svjetskog prvenstva i četiri zlata sa prvenstva Okeanije.