Ostali sportovi

"Nije dobro, ne znam koliko ću je još imati!" Siner jedva zadržao suze, ona umire!

Janik Siner je imao emotivan govor.

Izvor: Facebook/US Open Tennis Championships

Janik Siner je osvojio prvi US Open pobjedom nad Tejlorom Fricom u tri seta, a poslije meča se slomio! Emotivno je pričao o nedavnom periodu ne samo karijere već i života. Otkrio je da je neko njemu blizak jako bolestan i posvetio je pobjedu u Njujorku. Ubjedljivo prvi na ATP listi otvorio je dušu posle jedne od najvećih pobjeda u karijeri. 

"Ovo mi mnogo znači jer mi prethodni period karijere uopšte nije bio lak. Tu je moj tim koji me pdoržava svakog dana i ljudi koji su mu bliski. Volim tenis, treniram mnogo, ali takođe znam da postoji i život van terena. Želio bih da posvetim ovu titulu mojoj tetki koja se zaista ne osjeća dobro zdravstveno. Ne znam koliko ću je još imati u svom životu. Mnogo je lijepo što i dalje mogu da podijelim lijepe momente sa njom. Bila je jako bitna u mom životu, a i dalje je. Ako bih imao jednu želju poželio bih svima dobro zdravlje, ali to nažalost nije moguće", rekao je Janik Siner u emotivnom obraćanju poslije meča.

Bio je Italijan zadovoljan svojom igrom, a kada su ga pitali da uporedi da li mu je bilo teže da do titule dođe u Australiji ili Americi istakoa je da je teško porediti. Dotakao se i doping skandala koji ga i dalje prati...

"Nevjerovatan osjećaj. Igrao sam odličan tenis posebno sa osnovne linije. I naravno da sam zadovoljan zbog titule. Teško je porediti. U Australiji sam osjetio veliko olakšanje, jer nikada ne znate da li ćete ikada doći do najveće titule. Ovdje je bilo mnogo poteškoća, zbog poznate situacije oko dopinga. Nekako je ovdje bio veći pritisak, rastao sam iz meča u meč i na kraju stigao do titule", naglasio je Siner. 

Istakao je da je za tenis odlično to što su se pojavila nova lica koja osvajaju titule poput njega i Alkaraza, a poslije dva grend slem trofeja i zauzimanja prvog mjesta neće biti demotivisan. Nastaviće da radi još više. 

"Prezadovoljan sam godinom iza mene. Mnogo toga smo uradili, ali nemate mnogo vremena za radost. Imaću sada kratak odmor, a onda se okrećem azijskoj turneji. Nastaviću da radim, jer znam da nisam savršen i pokušaću mnogo stvari da popravim. Želim da znam da sam dao sve od sebe kada završim karijeru", zaključio je Siner.