Ostali sportovi

Rafael Nadal batalio tenis i promijenio sport: Odmah je uzeo trofej, dominirao na turniru!

Autor Nikola Lalović

Rafael Nadal odmara od tenisa, ali zato u golfu razbija!

Izvor: Instagram/m_qder

Rafael Nadal se poslije neuspješnih Olimpijskih igara i poraza od Novaka Đokovića u drugom kolu turnira nije pojavio na US Openu, ali to ne znači da nije igrao za trofej! Dok odmara od tenisa, on je otišao na lokalni golf turnir na Majorci i osvojio ga!

On je bio jedan od 74 takmičara na ovom golf turniru, a na kraju je sa skorom od 35 bio prvi ispred Gonlazal Osejo Kalva, a ovo Nadalu nije prvi osvojen golf turnir. Kada se povrijedio na početku sezone on je takođe iskoristio priliku da odigra golf turnir. Na Balearima je imao skor od 147, tri udarca više od zadate kvote.

Nakon osvajanja golf turnira ipak mora da se vrati tenisu pošto će se ponovo pojaviti na egzibicionom Lejver kupu. Turnir će se igrati u Berlinu od 20. do 22. septembra, a postoje neke spekulacije da će mu to biti posljednje pojavljvianje u karijeri. Ako tako odluči, završiće karijeru na isti način kao Rodžer Federer koji je posljednje mečeve odigrao na Lejver kupu. 

"Već duže vrijeme imam mnogo fizičkih problema i pitanje o povlačenju je normalno. Dođe vrijeme kada ne mogu da se pomirim sa povlačenje, inače bih prestao da se trudim. Dao sam sebi vremena da uživam u tenisu nakon godinu i po dana van terena i to sada radim iz dana u dan. Na kraju, daću sebi vremena da odlučim kada budem siguran u to", rekao je Rafael Nadal nedavno o povlačenju.