Ostali sportovi

Vaso Bakočević odbio pobjedu protiv Hrvata: Pogledajte udarac zbog kojeg je diskvalifikovan Pejić!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski MMA borac Filip Pejić udario Bakočevića na nedozvoljen način.

Izvor: X/Grabaka_Hitman/printscreen

Cio region je mjesecima čekao MMA borbu između crnogorskog takmičara Vasa Bakočevića i Hrvata Filipa Pejića, a kada su se njih dvojica konačno našli u oktagonu dobili smo jedan od najvećih regionalnih skandala. U jednom trenutku djelovalo je da Pejić stiže do pobjede brutalnim nokautom, ali je on samo nekoliko sekundi kasnije diskvalifikovan.

Nakon što je udarcem nogom u tijelo nanio mnogo štete Bakočeviću i Vasa oborio na pod, Filip Pejić je zabranjenim "soccer" udarcem pogodio u glavu svog protivnika. To je bilo dovoljno da se borba prekine, Pejić diskvalifikuje, a Bakočević proglasi za pobjednika - iako on nije želio da prihvati pehar koji je na taj način osvojio. Pogledajte sporni detalj:

Po Bakočevićevim rečima, on se profesionalni borio i kada su "fudbalski udarci" bili dozvoljeni, pa ne želi da njegov rival bude diskvalifikovan zbog ovakvog poteza. "Zamisli da dođem kući i kažem djeci da sam pobijedio, a onda pokažem ovaj snimak. Ja sam se borio dok su "soccer kickovi" bili legalni, tako i treba da bude. Filip Pejić je pobijedio nokautom u prvoj rundi", rekao je Vaso nakon meča i dodao: "Ovo je bio moj posljednji MMA meč. Samo ću da se borim golim rukama."

Bakočeviću je ovo bila 44. pobjeda u karijeri, uz 24 poraza, ali on ne smatra da je pobjednik meča koji se održao u Areni u Puli. Nakon sudijske odluke da Pejić bude suspendovan Vaso je prišao rivalu i podigao njegovu ruku - da svima pokaže ko je bio bolji na ovom meču, jednom od najisčekivanijih u regionalnom MMA.