Ostali sportovi

Šampionka US Opena sa 19 godina bila s Trampom: Sad ima 53 ne krije ljubav sa 18 godina mlađim teniserom

Gabrijela Sabatini, jedinu titulu osvojila je na US Openu 1990, a našla se u centru pažnje poslije kratke romanse sa nekadašnjim predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Izvor: Ulrich Perrey/dpa

Gabrijela Sabatini nekadašnja šampionka US Opena već godinama je u penziji, ali koristi svaki trenutak da se nađe pored terena. Njenu karijeru pored osvajanja Grend slem titule obilježila je i ljubavna veza sa Donaldom Trampom.

Ovih dana tenis vezujemo za dešavanja u Njujorku, a tokom 80-ih i 90-ih Gabrijela Sabatini je bila često viđeno lice na teniskim terenima. Uvijek je bila blizu vrha - obezbijedila je četiri polufinala otvorenog prvenstva Australije, potom pet polufinala Rolan Garosa i finale Vimbldona. Ipak, njen najveći uspjeh je osvajanje jedinog trofeja u karijeri - te 1990. Sabatini je slavila u finalu US Opena. Ostaće upamćena i kao osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1988, a godinu dana kasnije stigla je i do svog najboljeg plasmana u karijeri - treće mjesto na svijetu.

Pobjedom u Njujorku dobila je značajno mjesto u istoriji tenisa, a samo nekoliko mjeseci poslije toga u javnosti se pojavila vijest o vezi sa Donaldom Trampom. Navodno, Sabatini je imala svega 19 godina kada se zabavljala sa bivšim predsjednikom SAD, dok je Tramp tada imao 43. To je bilo u periodu prije nego što se oženio drugom suprugom, glumicom Marlom Mejpls. Pogledajte kako izgleda Gabrijela Sabatini: 

SADA LJUBI MNOGO MLAĐEG KOLEGU

Sabatini je sada u romantičnom odnosu sa kolegom iz domovine. Reč je od 18 godina mlađem Huanu Martinu Del Potru. Argentinac je takođe osvojio US open, ali 2009. godine. Zajednička ljubav prema istom sportu ih je spojila, a svoj odnos ponosno dijele i na društvenim mrežama.

Huan Martil Del Potro se takođe ranije penzionisao zbog brojnih povreda. Osvojio je dvije olimpijske medalje, jednu bronzanu 2012. i srebrnu 2016. Vjerovatno ćemo ga pamtiti po mečevima na Igrama, s obzirom na to da je na oba turnira porazio Novaka Đokovića, ali i pored toga, Srbin ima značajno bolju skor u pobjedama (16:4). 

Sabatini se penzionisala 1996. sa svega 26 godina, a razlog je bila povreda. Argentinka nije dozvolila da je to odvoji od terena i dalje aktivno posjećuje turnire poput Rima, Us Opena, Vimbldona... Ove godine učestvovala je i na egzibicionom turniru u Njujorku.