Ostali sportovi

RUKOMETAŠICE BUDUĆNOSTI U NEDELJU POČINJU NOVU SEZONU U LIGI ŠAMPIONA

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Sada slijedi novo izdanje najjačeg takmičenja, a trener ekipe, Bojana Popović ističe da ekipa protiv Rapida nema potrebe da osjeća pritisak.

Izvor: MONDO

Rukometašice Budućnosti u nedjelju (16) u Bukureštu protiv Rapida otvaraju novu sezonu u Ligi šampiona.

Iza Budućnosti je turbulentno ljeto - "plave" su početkom jula ostale bez generalnog sponzora, a onda je Glavni grad preuzeo klub.

Sada slijedi novo izdanje najjačeg takmičenja, a trener ekipe, Bojana Popović ističe da ekipa protiv Rapida nema potrebe da osjeća pritisak.

"Jednostavno sve ovo što smo radile u prethodnih četiri-pet sedmica, treba da prenesemo na teren. Igračice pomažu jedna drugoj, imamo dobar timski duh i vjerujem da to može da nas dovede do dobrog rezultata. Rapid je pravljen za velike domete i zbog toga nema potrebe da osjećamo pritisak, nego samo da se bavimo nama i našom igrom", kazala je Popović.

Budućnost je tokom pripremnog perioda osvojila turnir u Debrecinu. Ekipa Bojane Popović je u Mađarskoj savladala FTC i Vajpers i napravila lijepu uvertiru pred start sezone, pišu Vijesti.

"Uvijek je lijepo ući u sezonu sa određenom dozom samopouzdanja, ali ipak Liga šampiona je potpuno nešto drugačije u odnosu na pripremne turnire. Radimo na tome da adrenalin kod igračica bude na nekom nivou, koji neće da ih optereti. Želimo da uživamo ove godine i da igračice stiču iskustvo", kazala je Popović.

Za Rapid nastupa bivša rukometašica Budućnosti, Milena Raičević, dok je u stručnom štabu Igor Marković. Osim Rapida, rivali u grupi biće Đer, Vajpers, Esbjerg, Odenze, Ludvigzburg i Brest.

"Najvažnije je da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Na pripremnim mečevima smo se vraćali kada smo gubili, to hrabri i kada se moja ekipa izbori s tim da ne paniči kada je u minus fazi, biće nam mnogo lakše", zaključila je Popović.