Ostali sportovi

MLADI VATERPOLISTI POBIJEDILI MAĐARSKU U POLUFINALU EP

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Naša U19 reprezentacija je u polufinalu takmičenja u bugarskom Burgasu savladala Mađarsku - bilo je 6:5, uspjela je iako posljednjih 10 minuta (preciznije, devet i 43 sekunde) nije postigla gol.

Izvor: MN Press

Medalja je zagarantovana, ostao je još korak do najsjajnije - mladi vaterpolisti su se plasirali u finale Evropskog prvenstva.

Naša U19 reprezentacija je u polufinalu takmičenja u bugarskom Burgasu savladala Mađarsku - bilo je 6:5, uspjela je iako posljednjih 10 minuta (preciznije, devet i 43 sekunde) nije postigla gol, pišu Vijesti.

Ali, prednost koju je stvorila prije toga se ispostavilo da je bila kapitalna, jer je u pretposljednjem minutu treće četvrtine Srđan Janović pogodio za 6:3...

Mađari su prvi zadali udarac i poveli 1:0, izabranici Miodraga Mirovića potom imali 2:1 i 3:2, nakon čega je uslijedila serija 3:0 koja je najavila da je Crna Gora spremna da zakorači ka finalu, i to u direktnom duelu sa ekipom koja je prije četiri dana - u 2. kolu grupne faze - savladala ubjedljivo (13:9).

Janović i Strahinja Gojković su bili jedini strijelci u kapici „ajkula”, postigli su po tri gola, ali u polufinalu je odbrana ta koja je napravila razliku.

Mađarska je smanjila na 6:5 sedam minuta do kraja, u posljednjem minutu imala i napad s igračem više, ali ovog puta je naša selekcija znala kako da izbjegne scenario iz osmine finala i četvrtinala kada je na peterce pobjeđivala Holandiju odnosno Srbiju.

Crna Gora će u subotu (18.15 časova) u finalu igrati sa pobjednikom današnjeg duela Španije i Hrvatske.