Ostali sportovi

FEDERER BRUTALNO OPLEO PO SINERU ZBOG DOPING SKANDALA!

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Petostruki šampion US opena, legendarni Švajcarac Rodžer Federer, došao je u Njujork kako bi uživo ispratio završnicu posljednjeg Grend slema u sezoni.

Izvor: Profimedia

Odmah po dolasku novinari su zamolili slavnog tenisera da iznese svoje mišljenje o doping skandalu u kom se našao prvi reket svijeta Janik Siner.

Doping afera Janika Sinera danima unazad je glavna tema u svijetu sporta.

Nedavno je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da je mladi italijanski teniser u martu dva puta pao na doping testu. Skandalozna vijest skrivala se u strogoj tajnosti mjesecima, a onda se samo pojavilo saopštenje da je na turniru u Indijan Velsu dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu kolstebol i da nije kriv.

Sinerov trener je dao objašnjenje u koje je malo ko povjerovao. Za propust su optužili fizioterapeuta Džakoma Naldija i člana tima Umberta Ferera. Tvrdili su da je Naldi posjekao prst na skalpel i da mu je Ferera do sprej koji sadrži kostebol. Njihovo objašnjenje je da je steroid dospio u organizam Sinera preko kože - prenio ga je Naldi dok ga je masirao.

Za razliku od svog prijatelja Nadala, koji je povjerovao u ovu pruču i pružio podršku Sineru, Federer nije nasio.

"Ovo je prilično neugodna situacija. Noćna mora za svakog sportistu i njegov tim kada se suoče sa ovakvim optužbama. To nije ono što želimo da vidimo u našem sportu, bez obzira da li je nešto uradio ili nije. Stvara se buka koju ne želimo", smatra je Federer.

Rodžer je istakao da je priča nejasna i smatra da nije u redu što je Italijanu olako oprošteno i dozvoljeno da igra u Njujorku.

"Apsolutno razumijem frustraciju svih igrača, koji su nezadovoljni načinom jer je Siner bio tretiran na drugačiji način od svih ostalih. Većina od nas vjeruje da Janik nije uradio ništa loše, međutim, ne bi trebalo da bude ovdje dok se ne utvrdi 100 posto šta se tu dešavalo. To je pitanje na koje moramo da dobijemo odgovor. Tako je kako je i moramo da vjerujemo svima koji su uključeni u proces“, zaključio je Federer.