Ostali sportovi

Jezivo - dečko polio benzinom i zapalio poznatu olimpijku: Ima opekotine po cijelom tijelu, bore joj se za život!

Autor Bojan Jakovljević

Rebeka Četegei doživjela je užasne povrede i bore joj se za život.

Izvor: Ferenc ISZA / AFP / Profimedia

Užasne vijesti dolaze nam iz Afrike, gdje je poznata atletičarka Rebeka Čeptegi primljena u bolnicu na odjeljenje intenzivne njege sa opekotinama na 75 odsto tijela. Olimpijka koja je trčala maraton za Ugandu na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Parizu trenutno se nalazi u bolnici u Keniji. 

Njen dečko joj je nanio jezive povrede pošto ju je polio benzinom i zapalio, a 33-godišnja atletičarka je i dalje u životnoj opasnosti. Dikson Endijema Maragač, koji joj je nanio povrede, je i sam završio u bolnici, takođe zbog opekotina, a inače je bio vjerenik poznatoj atletičarki.

Prema navodima lokalnih medija, svađa je izbila oko posjeda, a Dikson je sačekao da Rebeka ode u crkvu, ušunjao joj se u kuću i zatim je napao. Benzinom je polio prvo kuću, potom nju i sve zapalio. Srećom komšije su reagovale, pozvale policiju i sada se ljekari bore za život Rebeke Čeptegi. Nesreća se desila i gradu Kinjor, a očekuje se da se napadač što prije prebaci u pritvor i da se otvori istraga protiv njega, a kasnije podigne i optužnica.