Ostali sportovi

DŽUDO REPREZENTACIJA OSTVARILA ODLIČAN UTISAK NA BALKANSKOM PRVENSTVU U SARAJEVU

Autor Vasilisa Grgurević

Crnogorski džudisti su imali veoma uspješan nastup na prvenstvu Balkana za seniore i seniorke u Istočnom Sarajevu.

Izvor: džscg

Nakon jučerašnjih uspjeha u pojedinačnoj konkurenciji kada su naši reprezentativci osvojili ukupno 12 medalja, u ekipnoj konkurenciji miks timova je naš tim ubjedljivo osvojio prvo mjesto - pobjedama nad Sjevernom Makedonijom (4:2), Turskom (4:1) i Bosnom i Hercegovinom (4:3).

Šampionska ekipa je nastupila u sastavu: Elma Ličina, Ivana Šunjević, Andrea Turčinović, Jovana Mrvaljević, Petar Radović, Nikola Stanišić, Nenad Sinanović, Stefan Kovinić i Slobodan Vukić.

"Veoma smo zadovoljni rezultatima u Sarajevu. Ekipa je pokazala potencijal i vjerujemo da ćemo i u budućnosti moći da ostvarujemo uspjehe. Rezultati u Sarajevu odlična su najava predstojećeg Evropskog seniorskog kupa, koji ćemo organizovati u Podgorici 21. i 22. septembra", rekao je predsjednik Džudo saveza Crne Gore Jovica Rečević.

Prvog takmičarskog dana su u pojedinačnoj konkurenciji titule pripale Petru Radoviću (66 kilograma) i Nebojši Gardaševiću (81).

Druga mjesta su osvojili: Elma Ličina (57 kg), Tamara Gardašević (63), Aleksandar Tomić (100) i Danilo Pantić (preko 100), dok su se bronzama okitili Nikola Stanišić (73), Marko Gušić (81), Novo Raičević (90), Stefan Kovinić (preko 100 kg), Andrea Turčinović (78) i Jovana Mrvaljević (preko 78).