Ostali sportovi

Velika sramota US Opena, Ana je brutalno pokradena: Djevojka Janika Sinera u centru dosad neviđenog skandala

Ruska teniserka Ana Kalinskaja nije mogla da vjeruje u odluku sudije, koja se nije ispravila ni kada je vidjela usporeni snimak

Izvor: Twitter/Bola_Amarela

Ruska teniserka Ana Kalinskaja žestoko je oštećena na US Openu, u meču 3. kola protiv Beatriz Hadad Maje. U dosad nezapamćenom incidentu, njoj je doslovno ukraden poen jer je neshvatljivo da je sudija gledala video snimak i nije vidjela da je Brazilka udarila lopticu reketom i da je loptica poslije toga dotakla tlo.

Sve se dogodilo u prvom setu, pri vođstvu Ruskinje 2:0 i pri gem-lopti za Hadad Maju, kojoj je apsolutno nepravedno dodijeljen poen, da bi osvojila gem. Ovaj previd sudije ne može biti jedini razlog za poraz Ruskinje, ali sigurno joj je odmogao da se vrati u potpunu koncentraciju za nastavak meča.

Pogledajte tu situaciju:

Od ovog skandaloznog trenutka, Brazilka je osvojila čak šest gemova, a Ruskinja samo jedan, dok je u drugom setu Hadad Maja još dominantnije trijumfovala (6:1) i zakazala duel protiv Dankinje Karoline Voznijacki.

Ana Kalinskaja (25) je Ruskinja koja igra u formi života ovog ljeta i u avgustu je ostvarila najbolji plasman u karijeri, 16. mjesto na WTA listi. Do sada je bila specijalizovana za dubl, jer ima tri titule u parovima na WTA turu.

Tokom 2020. godine je kratko bila u vezi sa Nikom Kirjosom, a sada je u vezi sa prvim teniserom svijeta, Janikom Sinerom.