Ostali sportovi

"Mnogo sam dao zbog zlata za Srbiju, ne mogu više!" Novak otvorio dušu posle ispadanja sa US Opena

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je na konferenciji za medije posle ispadanja sa US Opena pomenuo i nedavne Olimpijske igre i osvajanje zlata za Srbiju.

Izvor: Youtube/US Open Tennis Championships

Novak Đoković je šokirao sve ispadanjem sa US Opena u trećem kolu! Aleksej Popirin ga je savladao u tri seta i bio je realno bolji rivalm, a to je Novak odmah priznao. Izašao je na pres konferenciju i priznao da uz ovakvu igru i treće kolo grend slema može da bude previše. 

"Čestitke njemu i timu, igrao je bolje i zaslužio je pobjedu. Onako kako sam igrao, treće kolo je uspjeh, ovo je jedna od najgorih igara ikada. Servis me nije slušao, mnogo duplih servis grešaka, ne možete da dobijete tako. Pogotovo protiv Alekseja koji dobro servira, užasan meč za mene", počeo je Novak Đoković. 

Dotakao se i nastupa na Olimpijskim igrama koji mu je odvukao fokus, energiju i sve potrebno da bi u Njujorku bio onaj pravi. "Možda... Drugačija je podloga. Potrošio sam mnogo energije da osvojim zlato. Došao sam u Njujork bez mnogo energije, nisam bio svež. Ostao sam bez benzina, od prvog meča se nisam našao na terenu. Život ide dalje, pokušaću da se reorganizujem."

Bez servisa nije moglo, nije dobro ni udarao lopticu, tako da do pobede jednostavno nije moglo da se dođe. Probao je sve, ali nije našao dovoljno dobrih stvari u igri da bi išao dalje.

"Pokušao sam sve, ali kada se otklonite od osnove, to zna da bude mnogo loše. Jako mi je bilo mentalno teško da igram tri meča ovde, nisam bio ni blizu moje najbolje igre. Teško je kada ste motivisani i dobro se osjećate fizički, ali ne možete da nađete igru. Pomirite se, dešava se. Ne želim da analiziram dalje, samo želim da napredujem kako se ne bi ovo ponovo dešavalo"; dodao je Novak i rekao: "U ustima je ukus, ne volite sigurno da gubite. Ovdje imam više poraza nego na drugim Grend slemovima, ali moram da pogledam širu perspektivu. Sutra je novi dan, razmišljaću šta da uradim sledeće."

Zanimljivo je da je sa spiska favorita izostavio Danila Medvedeva! "Ne znam šta da odgovorim. On je pobijedio mene, aktuelnog šampiona. Može da pobijedi svakog, Alkaraz je ispao, ja sam ispao, žreb se otvorio. Očigledno je Siner najveći favorit, Tijafo, Fric, Dimitrov, Rubljov, svako može da osvoji. Biće zanimljivo da vidimo do kraja šta će se desiti."

Priznao je najbolji teniser ikada da nije svež i spreman da bude na najvećem nivou, ali za sada mu to nije uspelo. Videćemo kada se vrati na teren u kakvom će biti stanju.  

"Ne znam... Pravo da ti kažem.... Raspala mi se igra. Nisam svež od početka, brzi uslovi u odnosu na šljaku, totalno drugačije u odnosu gde sam trenirao i odnosu na sve. Bilo je mučno igrati na ovaj način i osećati se ovako sa reketom u rukama. Osećao sam se amaterski, ali to je sastavni deo sporta. Vjerovatno su Olimpijske igre uticale u velikoj meri i pomisao da li da dolazim ovde ili ne. Došao sam zbog Slema, neslavno završio i idemo dalje. Trudim se da budem korektan prema protivnicima, ne volim da se opravdavam. Igrao je odličan tenis, kada nemam servis ne mogu da igram na ovoj podlozi. Ne može da se igra tenis na takav način. Servis je bio najgori, ali cela igra se raspala. Na momente je izgledao fino, imao sam šanse, te brejk lopte u četvrtom setu...", završio je Novak. 

Možda će vas zanimati