Ostali sportovi

Šok - Novak Đoković ispao sa US Opena!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je ispao sa US Opena!

Izvor: MN Press

Novak Đoković je ispao sa US Opena već u trećem kolu! Pobijedio ga je Aleksej Popirin 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 Nezgodni Australijanac koji je nedavno osvojio svoju prvu masters titulu u Montrealu sada je prvi put u karijeri dobio najvećeg ikada i tako upisao najvažniji trijumf. 

Kao i na mečevima prije ovoga protiv Radua Albota i Lasla Đerea Novaka opet nije služio servis, a već protiv ovakvog rivala bez servisa nije moglo. Ubacio je 58 odsto prvog servisa i imao je 14 duplih grešaka. Tako nije moglo dalje. 

U prvom setu smo vidjeli maratonski gem Popirina za 3:3, kada je spasio čak pet brejk lopti. Da to nije uspio ko zna šta bi kasnije hilo, ovako je Novak dozvolio brejk za 5:4 i tako smo došli do toga da Đoković gubi. U drugom setu se Popirin opet nekoliko puta mučio da odbrani servis, ali je iz četvrte brejk lopte u petom gemu uspio da povisi prednost na 2:0. 

Kada je odmah na startu trećeg seta Novak uzeo brejk ponadali smo se da se vraća, ali zapravo je to bio samo uvod u dramu. Dozvolio je brejk, ali je do kraja uzeo dva puta servis rivalu i smanjio njegovo vođsto. U četvrtom setu Đokovića nije bilo, dva puta je dozvoljavao brejk, vratio je jedan, a onda sa nulom izgubio poslednji set.