Ostali sportovi

Đere predao Novaku, ali i Đoković se mučio: Meč brzo gotov, ali povrede brinu!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je prošao dalje na US Openu tako što mu je u trećem setu Laslo Đere predao meč.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković je prošao u treće kolo nakon što je Laslo Đere predao meč u trećem setu pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0 za najboljeg tenisera ikada. Mučio se i tokom drugog seta Đere, teško se kretao, zatražio je medicinski tajmaut, pa je u jednom momentu procijenio da ne može više. Nije ovo bio lak meč ni za Novaka jer je i on u jednom trenutku tražio masažu, tako da je to ono što svakako brine pred nastavak takmičenja.

Na početku je krenulo sa dugim gemovima, dva puta je propuštao brejk lopte Novak, a onda je krenula oluja u Njujorku. Neki mečevi su zaustavljeni, ali je ovdje samo zatvoren krov. Imao je nakon toga i Đere brejk loptu, a Novak je na kraju uspio da uzme set sa 6:4 brejkom u desetom gemu.

Teško je disao, tražio je rashlađenje i skinuo je majicu u prvom setu, a između prvog i drugog seta tražio je masažu u predjelu abdomena. Ipak medicinski tajmaut nije tražio. Vidjelo se da sve nije u redu kada je Đere uzeo brejk i poveo sa 3:1, a onda je na 4:4 uspio da se vrati, uzme brejk i povede sa 2:0 u setovima. Nakon toga je Laslo Đere zatražio medicinski tajmaut, ali nije pomoglo to mnogo. Vidjeli smo ga kako leži na terenu US Opena dok mu se pruža pomoći na 2:0 je predao.

U narednom trećem kolu za dva dana Novak će se sastati sa Aleksejom Popirinom, Australijancem koji je 28. nosilac turnira. On je savladao Španca Pedra Martineza 6:2, 6:4, 6:0 vrlo rutinski za manje od dva sata na terenu i potvrdio je da je u sjajnoj formi došao u Njujork.