Ostali sportovi

VLADA ODABRALA 12 KLUBOVA KOJE ĆE POMOĆI SA 170.000 EURA

Autor Vasilisa Grgurević

Vlada je danas dala saglasnost za sufinansiranje sportskih klubova iz prve kategorije sportova koji se nalaze na programu Olimpijskih igara, u ukupnom iznosu od 170.000 eura koje će biti podijeljeno na 12 klubova.

Izvor: Vlada CG

"Na ovaj način, Vlada odnosno Ministarstvo sporta i mladih daje snažan doprinos razvojnim politikama istaknutih crnogorskih sportskih klubova i njihovoj daljoj afirmaciji na međunarodnoj sportskoj sceni. U pitanju su afirmisani sportski klubovi sa tradicijom, u okviru čega se vodilo računa o ravnomjernoj regionalnoj zastupljenosti, rodnoj ravnopravnosti, kao i o javnom interesu u oblasti sporta. Takođe, vodilo se računa da se podrže i sportski klubovi za razvoj mladih talenata u cilju popuparizacije bavljenja sportom među mladima", navedeno je u saopštenju sa sjednice Vlade.

Za podijelu tih 170. 000 eura, kako je objašnjenjo odabrana su po dva sportska kluba iz fudbala, košarke, vaterpola, rukometa, odbojke i atletike.

Vlada je odabrala - fudbal: FK Gorštak Kolašin, ŽFK Breznica Pljevlja. Košarka: KK Sutjeska Nikšić, ŽKK Primorje Herceg Novi. Vaterpolo: PVK Budućnost Podgorica, PVK Budva - Budvanska rivijera. Rukomet: RK Lovćen Cetinje, ŽRK Budućnost Podgorica. Odbojka: OK Budva, ŽOK Galeb Bar. Atletika: AK Sanja Bar i AK Rudar Pljevlja.

"Ministarstvo će pojedinačno opredijeliti sredstva na osnovu prethodno dostavljenih programa koji se odnose na obavljanje sportskih djelatnosti i realizaciju sportskih aktivnosti", navodi se u saopštenju sa 46- sjednice Vlade.