Ostali sportovi

Primorac predložio Uskokovića za predsjednika VPSCG

Autor Milica Mrvaljević

Vaterpolo plivački klub Primorac predložio je Veljka Uskokovića za novog predsjednika Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Izvor: MN Press

"U VPK Primorac smatramo da stvari moraju početi da se mijenjaju što prije, te stoga javno ističemo kandidaturu našeg proslavljenog vaterpoliste Veljka Uskokovića za novog predsjednika VPSCG", poručio je Siniša Kovačević, predsjednik kotorskog kluba.

Iz Primorca su u saopštenju istakli da su promjene neophodne nakon završenih Olimpijskih igara i isteka mandata selektoru Vladimiru Gojkoviću, kao i da sada aktuelno rukovodstvo VPSCG nije imalo potrebnu većinu za održavanje zakazane redovne sjednice Skupštine VPSCG.

"Smatram da je vrijeme da se u VPSCG pokrenu nužne promjene, jer nam je svima jasno da ovako više ne funkcioniše. Uz razumijevanje i sa najiskrenijim željama za brzim oporavkom aktuelnog predsjednika VPSCG Đura Marića", dodao je Kovačević.

Predstavnici Primorca Siniša Kovačević, kao potpredsjednik VPSCG i Mirza Krcić, kao predsjednik Skupštine VPSCG, podnijeli su ostavke na te funkcije zbog, kako su naveli, nezadovoljstva načinom funkcionisanja i odnosima u VPSCG.

"Više smo nego sigurni da će gospodin Uskoković donijeti novu energiju i svježinu u radu Saveza, kako bi se postavio, uskladio i usmjeravao sistem vaterpolo sporta u Crnoj Gori, neposredno i stručno pratio rad klubova, ali i predlagala rješenja u cilju uspješnog i efikasnog funkcionisanja VPSCG", zaključio je Kovačević.

Možda ce vas zanimati