Ostali sportovi

Debakl Stefanosa Cicipasа na US openu: Otjerao rođenog oca, pa odmah ide kući sa grend slema!

Autor Dušan Ninković

Katastrofalan rezultat za grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa na US openu.

Izvor: MN Press

Grčki teniser Stefanos Cicipas, 11. nosilac na ovogodišnjem US openu, silno je razočarao svoje navijače već nakon prvog meča u Njujorku. Poslednji grend slem u 2024. godini neće pamtiti po dobrom, jer ga je nakon borbe u četiri seta sa turnira eliminisao Australijanac grčkog porekla, Tanasis Kokinakis!

Riječ je o trenutno tek 86. teniseru planete, koji je prije ovog meča važio za autsajdera u okršaju protiv grčkog tenisera i jednog od najboljih na planeti u ovom trenutku. Stefanos Cicipas u prvom kolu US opena to nije pokazivao ni na trenutke, pa se nastavlja njegov krizni period u kojem je čak i raskinuo saradnju sa svojim ocem i dugogodišnjim trenerom.

Kokinakis je napravi najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu muškog dijela turnira, a sudeći po tome kako mu se "otvorio" žrijeb, mogli bismo i narednih dana da ga gledamo na turniru u Njujorku. Njegov protivnik u drugom kolu je Portugalac Nuno Borges, a pobjednik tog meča će u trećoj rundi igrati protiv još jednog tenisera koji nema status nosioca. Tek u četvrtom kolu, odnosno osmini finala, momci iz ovog dijela žreba mogli bi da nalete na Danila Medvedeva koji uvek igra promjenjivo i nikad se ne zna šta može da pruži.