Ostali sportovi

Alkaraz u strahu pred početak US Opena: "Priznajem, ovoga sam se najviše plašio!"

Autor Dragan Šutvić

Karlos Alkaraz nije u idealnom fizičkom stanju dočekao US Open.

Izvor: X/@eurosport/Printscreen

Počinje US Open i Karlos Alkaraz će ga dočekati kao treći na ATP listi i u najboljem slučaju treći favorit za osvajanje turnira. Kratko je igrao na tvrdoj podlozi, izgubio je prije toga finale Olimpijskih igara od Novaka Đokovića, a sada je priznao čega se najvše boji u Njujorku.

Više navijače brine poraz od Gaela Monfisa na startu Sinsinatija, ali i povreda. Priznao je Alkaraz da ga muči skočni zglob i da je imao problema i na treningu sa Fransiskom Serundolom kada je stigao u Ameriku. Prije dvije godine je osvojio US Open, prošle sezone je pao u polufinalu, a sada ćemo već u prvom kolu gledati u kakvoj je formi.

"Ne mislim da je ništa ozbiljno, kada sam prestao sa treningom ništa nisam osjećao nakon toga. Mislim da mi je gležanj dobro, da je sve pod kontrolom. Ali vidjećemo kako će reagovati kada se sve pomalo ohladi. Uvijek sam se najviše plašio povreda. Sve može da se desi, ali moramo da pazimo na sebe kako se povrede ne bi dešavale. Povreda podlaktice me mnogo brine, ne znam da li sam se dobro oporavio. Uspio sam da igram bez straha, ali sve je moguće", rekao je iskreno Alkaraz.

Alkaraz je u dijelu žreba sa Janikom Sinerom i Danilom Medvedevom, prvo kolo igra protiv 186. igrača svijeta Australijanca Li Tua. Nakon toga bi mogli da ga sačekaju jači protivnici Denis Šapovalov ili Botik van de Zandshulp, ali on je koncetrisan na otvaranje turnira i svoje zdravlje.

"Ono što me najviše uzbuđuje je ljubav ljudi u Njujorku koju ću opet osjetiti. Ovo je za mene poseban turnri i osjećam ljubav koju dobijam i koja je ogromna. Jedva čekam da odigram prvi meč, kako bih odigrao najbolji tenis kako bi i publika uživala", rekao je mladi Španac.