Ostali sportovi

Lando pobijedio Maksa u "njegovoj kući": Čeka nas drama u Formuli 1, Meklaren nikad bliži Red Bulu

Autor Milutin Vujičić

Već pet trka Maks Ferstapen ne zna za pobjedu u Formuli 1 i sada se Lando Noris opasno približio. A šta tek reći za Meklaren koji je na 30 bodova od Red Bula.

Izvor: Xavi Bonilla / Panoramic / Profimedia

Vozač Meklarena Lando Noris došao je do pobjede na Velikoj nagradi Holandije, što je njegova druga pobjeda u Formuli 1 ove sezone, ujedno i u njegovoj čitavoj karijeri. Britanac je na Zandvortu bio najbrži u kvalifikacijama, osvojio je "pol" poziciju", a onda je očajno startovao (kao i obično) i činilo se da će opet čitavu trku gledati u leđa Maksu Ferstapenu.

Ipak, Holanđanin je "spržio" gume i morao je da menja prije svih vozača iz vrha karavana, što ga je na kraju koštalo pobjede. Prošao je drugi kroz cilj u "svojoj kući" i Meklaren je još jednom tako pokazao Red Bulu da sezona nije još završena... Na devet trka do kraja, Ferstapen vodi sa 295 bodova, dok je Lando Noris sada na 70 manje i ima 225. Takođe, pala je razlika i između konstruktora i Red Bul ima samo 30 bodova više od Meklarena.

Treći kroz cilj u Holandiji prošao je Šarl Lekler (Ferari), a četvrto mjesto zauzeo je Oskar Pijastri (Meklaren), ispustivši "podijum" koji je imao na osnovu kvalifikacija. U najboljih deset plasirali su se još i Karlos Sainc (Ferari), Serhio Perez (Red Bul), Džordž Rasel (Merces), Luis Hamilton (Mercedes), Pjer Gasli (Alpin) i Fernando Alonso (Aston Martin).

 Vozač Vilijamsa Logan Sardžent koji je jedva izvukao živu glavu na trećem treningu Formule 1 u subotu, na kraju je kroz cilj prošao kao 16, što je daleko više od onoga što smo mogli da očekujemo od njega ovog vikenda.

Već narednog vikenda u Monci se vozi trka Velike nagrade Italije.