Ostali sportovi

Razlupao bolid u djeliće, jedva izašao iz plamena! Drama u Formuli 1 - pogledajte strašan sudar

Autor Bojan Jakovljević

Užasan incident Logana Sardženta koji je jedva izvukao živu glavu pošto je slupao svoj Vilijams u Zandvortu.

Izvor: Twitter/F1Fans/Screenshot

Na trećem treningu Formule 1 uoči Velike nagrade Holandije dogodio se najveći incident ove sezone. Vozač Vilijamsa Logan Sardžent potpuno je razlupao svoj bolid kada je desnim prednjim točkom zakačio travu i potpuno izgubio kontrolu nad vozilom, tako da je bočno udario u zid kraj staze.

Njegov bolid je rasut u komade i ubrzo je iz njega počeo da se širi dim, da kulja i vatra, dok su ostali vozači polako prolazi kraj njega i uplašeno posmatrali šta se dešava sa Sardžentom. Gotovo 60 sekundi je prošlo od incidenta do trenutka kada je izašao iz bolida koji je već bio u ozbiljnom plamenu, a tek onda su stigli redari koji su aparatima za gašenje požara počeli da gase Vilijams.

"U redu sam...", rekao je Amerikanac svojoj ekipi, ali vrlo uplašeno, što dovoljno govori u kakvom je stanju bio nakon incidenta na posljednjem treningu uoči kvalifikacija u Zandvortu, na kojima očigledno neće učestvovati.


Pogledajte kako izgleda bolid nakon strašnog sudara, rasut je u hiljade krhotina i redarima će biti potrebno dosta vremena da sve raščiste i odmah je pokazana "crvena zastava" za prekid trke:


Podsjetimo, Logan Sardžent je od prošle godine u Formuli 1 i važi za najlošijeg vozača. Ove sezone jedan je od trojice (uz Džoua i Botasa) koji jedini nisu osvojili bodove, a već sljedeće godine neće voziti za Vilijams jer će ga zamijeniti Karlos Sainc. Poslije svih incidenata, teško da će voziti i u Formuli 1.