Ostali sportovi

Siner otpustio krivce za doping aferu: Otkriveni detalji, Janik je morao da ih se riješi

Italijanksi teniser donio dvije važne odluke, pa tako dio tima Janika Sinera neće biti krivci za slučaj koji potresa planetu.

Izvor: Profimedia

Janik Siner je glavna vijest svjetskog tenisa već nekoliko dana. Dva pozitivna doping testa, zbog kojih nije suspendovan, izazvali su komentare širom planete, a kako e može čuti - potoji mogućnost čak i da bude diskvalifikovan sa US opena! Sa druge strane, italijanski teniser povukao je poteze koji mnogi nisu očekivali i po hitnom postupku raskinuo saradnju sa ljudima koji su "krivi" za doping aferu.

Italijanski teniser je raskinuo saradnju sa Đakomom Naldijem i Umbertom Ferarom, dvojicu na koje je svalio krivicu za doping, prenio je „Korijere delo sport“. Naglašeno je da je odluka trajna, a ne samo privremeno rješenje. To znači da njih dvojica više neće sarađivati sa Siner, a da u njegovom timu ostaje prvi trener , koji je svojevremeno sarađivao sa Andreom Agasijem i Simonom Halep, dvoje tenisera koji su takođe optuživani za upotrebu nedozvoljenih sredstava.

Slučaj Janika Sinera traje od marta, ali za javnost tek od prije tri dana kada je zvanično objavljeno da je dobio dva pozitivna nalaza na doping. U njegovim rezultatima je pronađen nanogram klostebola koji se vodi kao steroid i zabranjena supstanca. Navodno, ta supstanca ušla je u tijelo preko ruku fizioterapeuta Naldija koji je sa ranom na ruci masirao jednog od najboljih tenisera na planeti.

Ferera je vodio računa o svim detaljima Sinerovog života, a ne samo kondiciji koja mu je bila primarna briga. Nije davao Sineru da jede određenu hranu, a iako je farmakolog "nije znao" da klostebol predstavlja sastojak spreja koji je dao fizioterapeutu koji je kasnije svojim nemarom utrljao u neku od rana na Sinerovoj koži.

Podsjetimo, Janik Siner je bio suspendovan tek nekoliko dana (4. i 5. aprila, odnosno od 17. do 20. aprila), kada je njegova suspenzija, za koju niko u teniskom svijetu nije znao, bila "podignuta" i nesmetano je nastavio da se takmiči i osvaja turnire.