Ostali sportovi

Ma, kakva krema? Trebalo bi da te nema do 2026! Nik Kirjos brutalan prema dopingovanom Janiku Sineru

Autor Mladen Šolak

Australijanac žestoko kritikovao dopingovanog Janika Sinera posle objavljivanja informacije da je dva puta pao na testu

Izvor: YouTube/Tennis TV/MusEdits 5

Italijan Janik Siner dva puta je pao na anti-doping testu, ali mu neće biti zabranjeno da igra zbog toga. Nakon što je utvrđeno da je u njegovom organizmu pronađen klostebol, anabolički steroid, prvom reketu svijeta oduzeto je 400 ATP bodova iz Sinsinatija.

Australijski teniser Nik Kirjos smatra da bi Siner morao da bude kažnjen mnogo drastičnije. "Ovo je smiješno. Bez obzira na to da li je slučajno ili namjerno. Dva puta si testiran sa zabranjenom supstancom - steroidom. Trebalo bi da te nema dvije godine. Tvoje sposobnosti su bile pobošljane. Krema za masažu... Da, naravno", napisao je Kirjos.

Australijanac je tako ironično odgovorio na tvrdnje da Siner nije kriv, koje su nadležni usvojili. Italijan se branio da je za sve krivac njegov fizioterapeut, kod koga je išao na masaže i koji je koristio kremu sa nedozvoljenim klostebolom, steroidom koji su koristili dopingovani sportisti Istočne Njemačke.

Zbog težine ovog skandala nemoguće je da će sve biti gotovo zvaničnim saopštenjima i Sinerovom izjavom da će ubuduće biti oprezniji.

Možda će vas zanimati