Ostali sportovi

Novaku prijetila albanska mafija, policija non-stop bila u kući: Đokovići prošli pakao, majka Dijana progovorila

Đokoviću je bila ugrožena bezbjednost zbog prijetnji albanske mafije. Majka najboljeg tenisera svih vremena otkrila malo poznate detalje

Izvor: MN Press

Majka Novaka Đokovića, Dijana, rekla je u intervjuu za "Sportal" da je najveći teniser svih vremena u ranoj mladosti, na početku karijere, bio suočen i sa prijetnjama albanske mafije. To se događalo 2009. godine kada je Novak nastupao u Engleskoj i tamošnja policija dodijelila mu je konstantno obezbjeđenje, iz preventivnih razloga.

"U Londonu jedne godine, 2009. sve nas u kući čuvali su iz Skotland Jarda, jer je dobio prijetnje albanske grupe, jer je dao podršku Kosovu. Tada sam imala strah, jer si ti u kući, a oko tebe je Skotland jard. I onda su se pitali zašto je izgubio od Marata Safina. Izgubio je, jer je dečko pod pritiskom. Ali to se nije pričalo. Mnogo stvari nije ispričano, nismo imali potrebu da obavještavamo javnost zašto se nešto dešavamo, ali smo preživljavali trenutke u kojima se boriš za sebe i za svoju porodicu", rekla je Dijana Đoković.

Novak Đoković bio je jedan od govornika na skupu u Beogradu nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti "Kosova". Mnogima su tada zasmetale ove njegove riječi: "Želim svima da se zahvalim koji su došli da podrže ovaj miting i da pošalju sliku svijetu da nismo mali, da smo složni i da smo spremni da odbranimo što je naše. Jako mi je žao što fizički danas nisam sa vama, ali želim svima da stavim do znanja da smo moja familija i ja srcem uvijek uz Kosovo. Mnogo mi teško pada cijela situacija, jer svi znamo da se istorijska srpskog naroda pisala na Kosovu. Kosovo je Srbija i tako treba zauvijek da ostane", rekao je Novak Đoković u govori koji je emitovan na velikom video-bimu ispred Savezne skupštine.

Novak Đoković je porijeklom sa Kosova, jer je njegov otac Srđan rođen 1961. godine u Kosovskoj Mitrovici, a odrastao je u obližnjem gradu Zvečan. Poslije završetka srednje škole on se doselio u Beograd, a Novak nikad nije sakrivao svoju emotivnu vezu sa Kosovom, već je uvijek rado isticao.

Novak je tokom 2009. godine otišao na Kosovo i dobio doček oko 10.000 Srba na trgu u Kosovskoj Mitrovici. "Postoje neki trenuci u životu kada vam mozak stane, a ovo je jedan od njih. Nije lako pričati, teško je naći reći, ali od srca vam kažem da mi je jako drago što sam sa vama", kazao je vidno emotivni Novak na trgu u Kosovskoj Mitrovici.

Pogledajte kako je izgledala njegova posjeta Mitrovici:

Novak Đoković na Kosovu
Izvor: YouTube/Kontrakontrakontra