Ostali sportovi

Hrvat dobio strašne batine u UFC: Brutalni udarci, završeno već u prvoj rundi

MMA borac hrvatskog porijekla Stiv Erceg teško poražen u Pertu.

Izvor: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Australijski MMA borac hrvatskog porijekla Stiv Erceg brutalno je poražen na događaju UFC 305 koji je održan u Pertu. Od njega je bolji bio Džejms Kara-Frens, Novozelanđanin koji je posao završio već u prvoj rundi, serijom razornih udaraca zbog kojih je sudija morao da prekine meč.

Iako se prije samo nekoliko mjeseci borio za šampionski pojas, Erceg je u Pertu bio potpuno nemoćan protiv momka sa Novog Zelanda. Ima i onih koji smatraju da je reakcija sudije u oktagonu bila prebrza i da bi Erceg mogao da odgovori, ali snimci kažu da on nije imao prevelike šanse da uzvrati.

Džejms je pogodio Stiva na 70 sekundi do kraja runde, a kada je borac hrvatskog porijekla završio na podu bilo je očigledno da će se teško izvući. Dobio je još nekoliko udaraca, uspio da se pridigne, ali ne i da parira. Ustajanje je samo produžilo njegovu agoniju, a kada se drugi put našao u veoma teškoj situaciji sudija je morao da reaguje. Pogledajte detalje borbe:

Stiv Erceg sada ima učinak od 12 pobjeda i tri poraza u profesionalnoj karijeri, dok mu je u UFC učinak tri pobjede i dva poraza. Ovo mu je drugi uzastopni poraz u najjačoj organizaciji na svijetu, nakon što ga je početkom maja odlukom sudija savladao Aleksander Pantoja i tako ga spriječio da se domogne šampionskog pojasa.

Sa druge strane, Kara-Frans ima 37 mečeva u karijeri, od čega je jedan završen bez odluke o pobjedniku, uz 25 njegovih pobjeda i 11 poraza. Pobjedom nad Ercegom prekinuo je neugodan niz od dva uzastopna poraza u UFC.