Ostali sportovi

Alkaraz je već sad legenda kao Đoković: Izjava Francuza odmah je podigla buru

Autor Nemanja Stanojčić

Gael Monfis stavio je Karlosa Alkaraza već sada u istu ravan sa Novakom Đokovićem, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Karlos Alkaraz je već sada u ravni sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Izjava Gaela Monfisa o mladom španskom teniseru podigla je buru. Neki smatraju da pretjeruje i da je prerano pričati o njemu na taj način, drugi da je to istina jer već ima četiri grend slem titule.

Francuz tvrdi da Španac već sada ima sve što je potrebno iako je u maju proslavio 21. rođendan. "On je kompletan sportista, ako gledamo brzinu, izdržljivost i snagu. Onda je tu njegov tenis koji je takođe dosta kompletan. Bekhend, forhend, teško je vidjeti gdje možeš da mu zadaš udarac. Napredovao je dosta i sa riternom, bolje servira, veoma je kompletan igrač", rekao je Monfis za "Tenis TV".

Zatim ga je uporedio sa Đokovićem, Nadalom i Federerom. "U ovom momentu vidim ga u istoj ravni sa Novakom, Rafom i Rodžerom. Bar za mene. Jeste mlad, ali je već sada legenda. Uvijek mi je lijepo da igram protiv novih mladih zvijezda kao što su Karlos ili Siner. U moje vrijeme bili su to Đoković, Nadal i Federer, tako da je uvijek zadovoljstvo kada igrate protiv tih mladih igrača", zaključio je Monfis.

Inače, ovu izjavu je dao prije njihovog meča u Sinsinatiju (Amerika) koji je prekinut u taj-brejku drugog seta. Alkaraz je dobio prvi set (6:4), dok je u momentu prekida u taj-brejku Monfis vodio sa 3:1. Taj meč biće nastavljen danas.