Ostali sportovi

Majka ju je ostavila u sirotištu, a ona postala najbolja ikad: Sad preklinje da se javi i odgovori samo jedno

Simon Bajls je ostavljena u sirotištu kao dijete, a nakon toga ju je usvojio deda. Uz pomoć njega je postala najbolja gimnastičarka na svijetu, a majka je se tek sad sjetila.

Izvor: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Američka gimnastičarka Simon Bajls (27), po mnogima najveća ikad u ovom sportu uz slavnu Nađu Komaneči, osvojila je još četiri medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, od čega tri zlatne. Tako sada ukupno u svojoj karijeri ima 11 olimpijskih medalja i jedna je od najuspješnijih sportistkinja u istoriji, za šta posebno poštovanje treba da ima kada se zna cijela njena životna priča.

Simon je rođena 14. marta 1997. godine u Kolambusu (država Ohajo) i njena majka Šenon ju je ostavila u sirotištu, zajedno sa još tri sestre. Za nju se srećom pobrinuo deda sa majčine strane Ron Bajls koji ju je "izvukao" uz sirotišta, a potom je 2003. godine i usvojio sa mlađom sestrom Adrijom. Druge dvije sestre usvojila je sestra Simonine majke i sa njima je i dan-danas bliska, dok sa biološkom majkom nema nikakav odnos.

Sada, kada je kćerka uspješna gimnastičarka, jedno od najprepoznatljivijih lica na Olimpijskim igrama, Šenon Bajls pokušava da stupi u kontakt sa njom. "Voljela bih lično da razgovaram sa Simon. Čekam nju i mlađu sestru. Samo bih htjela da je upitam da li može da mi oprosti i možemo li nastaviti dalje", ispričala je Šenon Bajls za "TMZ".

"Nemojte mi molim vas suditi po prošlosti, idemo dalje. Čekam na priliku, ali čekam da ona pokuša da dođe do mene. Idemo da sjednemo, samo treba da budemo strpljive", dodala je majka najveće američke gimnastičarke svih vremena.

Šenon je inače ostavila svoju djecu u sirotištu jer je imala ogromnih problema sa drogom i alkoholom, a ističe da se od tih dana drastično promijenila i da je sredila život. Počela je da radi u jednom lancu supermarketa i više nema nikakvih poroka, stoga se nada da će joj kćerke oprostiti što ih je ostavila. Najveće posljedice to je ostavilo po Simon koja je priznala da se borila sa depresijom, posebno za vrijeme Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine, ali nisu imale kontakt.

"Ja imam njen broj telefona, ali neću da je nazovem. Želim da ona to prva učini. Ima 27 godina, udata je, voljela bih da budem dio njenog života, ali ću pričekati. Ne možete nikoga da prisilite na to, još se nije dogodilo, a ja imam strpljenja. Čekam te, Simon", dodala je Šenon Bajls.