Ostali sportovi

OLIMPIJAC UHAPŠEN DOK JE KUPOVAO KOKAIN U PARIZU: Obrukao cijelu državu, spustio glavu od stida

Autor Milutin Vujičić

Poznati olimpijac iz Australije uhapšen je jer je kupovao kokain u Parizu.

Izvor: Youtube/10 news first/screenshot

Australijski hokejaš Tom Krejg uhapšen je nakon što je na ulicama Pariza pokušao da kupi kokain. Olimpijac koji se takmiči u hokeju na travi obrukao je svoju državu na najvećem sportskom takmičenju, na Olimpijskim igrama u Parizu, a vrlo brzo pušten je iz pritvora nakon čega se obratio javnosti i izvinio svim saigračima i porodici.

Srebrni sa Olimpijskih igara u Tokiju, dugogodišnji reprezentativac Australije koji ima više od 100 mečeva za državni tim, stao je pred kamere pognute glave: "Prvo bih htio da se izvinim zbog svega što se desilo u poslednja 24 sata. Napravio sam užasnu grešku. Preuzimam punu odgovornost za svoje postupke", poručio je Tom Krejg obraćajući se medijima, dok je takođe želio da skine pritisak i sa njegovih najbližih.

"Moji postupci su samo moj i ni na koji način ne odražavaju vrijednosti koje zastupaju moja porodica, moji saigrači, moji prijatelji, kao i moj sport i olimpijski tim Australije. Sve sam vas obrukao. Jako mi je žao", dodao je hokejaš pokajnik.


Interesantno je da je Krejg prošao samo sa "opomenom", objasnili su iz Olimpijskog komiteta Australije, što je pravo iznenađenje. Njemu je oprošteno što je na ulicama Pariza kupovao drogu čime je dao užasan primjer mladima koji prate Olimpijske igre gdje bi sportisti trebalo da budu uzori.

Prema izvještajima iz Francuske, Krejg je kupio jedan gram kokaina, a sve je primjećeno u noći između šestog i sedmog avgusta. Diler je imao inače samo 17 godina.