Ostali sportovi

NADAL NIJE ČESTITAO, NEGO ZAPRIJETIO "DŽELATU" ĐOKOVIĆU: Šok saznanje Španaca koje nijesmo primjetili

Autor Milutin Vujičić

Prema informacijama španskih medija, "čestitka" koju je uputio Nadal uopšte nije bila čestitka nego upozorenje za Đokovića. Valjda da će napasti njegove rekorde dok Nadal odustaje od grend slemova?!

Izvor: BSR Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Od slavlja Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu prošla su već četiri dana, međutim u Španiji je i dalje tema kako je Karlos Alkaraz ostao bez viđenog zlata. Cijela zemlja očekivala je od njega da donese najsjajnije odličje, otud i one suze i poruka da je pucao pod pritiskom kakav nikad nije ojsećao, dok sada španski "Mundo Deportivo" ide u drugu krajnost.

Novaka Đokovića nazivaju "dželatom španskog tenisa" na Olimpijskim igrama u Parizu i podsjećaju da je prvo eliminisao Rafu Nadala, a zatim Karlosa Alkaraza. "Čovjek sa 24 grend slema, i tri Rolan Garosa, pobijedio je kralja Pariza koji ima 14 titula i poslednjeg šampiona grend slema na šljaci... I to sa 37 godina, posle operacije meniskusa i skorog lakog poraza od Alkaraza na Vimbldonu. Ostvario je svoj zlatni san, olimpijsku titulu, plakao je pun emocija kao i naš teniser iz Mursije, samo što je to Alkaraz učinio zbog razočaranja koje je ublažila srebrna medalja oko vrata", navodi se u tekstu veoma tiražnog lista u Španiji.

Ono što je zanimljivo je da autor teksta analizira Nadalovu objavu posle finala Olimpijskih igara u Parizu, dodajući da je vrlo nezadovoljan ishodom. Podsjećaju da je poslao poruku utjehe Alkarazu, ali da Đokoviću nije čestitao na Instagramu, nego ga upozorio?

"Objavio je da je upravo kompletirao zlatni slem (četiri grend slema i olimpijsko zlato. Čestitke Novače za kompletiranje zlatnog slema i mogućnost da ostvariš šta si sanjao. Svaka čast", pišu novinari katalonskog "Mundo Deportiva" koji su očigledno bolje razumjeli šta je "Bik sa Majorke htio da pokaže fotografijom na kojoj su sem Đokovića još i Serena Vilijams, Andre Agasi, Štefi Graf i upravo Nadal.

 Izgleda da je Nadal zapravo porukom želio da poželi "dobrodošlicu Novaku u odabrano društvo" umjesto da mu čestita, dok je možda Đoković to znao i prije nego što je vidio. Kada su mu novinari rekli za Rafinu čestitku, koju nije ni vidio u tom trenutku, Nole je na konferenciji za medije zahvalio na sebi svojstven način.

"Hvala mu za čestitke i to mi mnogo znači kada se zna da se radi o velikom šampionu, legendi našeg sporta i mom najvećem rivalu. Kada opisujem moj karijerni put i put ka zlatu, složio bih se da je u mom slučaju zlato bilo najteže osvojiti. Najteža prepreka. Teško je reći da li su Olimpijske igre teže od grend slema, dešava se da ne igraju svi na OI kao recimo sa Sinerom ovdje, ali pošto se dešava svake četiri godine i pošto osjećaš pritisak, cio tvoj narod ima velika očekivanja... Zato je super teško ostvariti taj uspjeh", analizirao je Nole koji se očigledno u tome nije složio sa Nadalom.

Podsjetimo, Rafael Nadal je u međuvremenu već odustao od US Opena na kome neće učestvovati ni ove sezone, dok se još čekaju planovi Novaka Đokovića za nastavak takmičarske godine.