Ostali sportovi

NADAL SE POVUKAO POSLE PORAZA OD ĐOKOVIĆA: Rafa iznenadio sve, ostavio dirljivu poruku

Autor Nemanja Stanojčić

Rafael Nadal neće igrati na US openu, već će da se fokusira na Lejver kup...

Izvor: Kurir/Dado Đilas

 Rafael Nadal izgubio je od Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama, pa onda i sa Karlosom Alkarazom u dublu i nekoliko dana posle svega toga donio je iznenađujuću odluku. Povukao se sa US opena. Neće učestvovati na poslednjem grend slemu sezone. Razlog je to što nije u potpunosti spreman da se takmiči.

Ostavio je dirljivu poruku na društvenim mrežama usled svega toga. "Zdravo svima, pišem vam da bih vas obavijesti oda sam odlučio da se ne takmičim na US openu. Mjestu na kom me vežu sjajne uspomene. Nedostajaće mi ta električna i posebna atmosfera na noćnim sesijama u Njujorku, ali smatram da ne bih bio u mogućnosti da dam 100 odsto", napisao je Rafa.

Njegova naredna rečenica sugeriše na to da je blizu kraj karijere, posebno zbog dodatnog pojašnjenja. "Hvala svim navijačima, posebno onima u Americi. Nedostajaćete mi, vidjećemo se nekom drugom prilikom. Srećno svima na turniru. Moj sledeći turnir biće Lejver kup u Berlinu", dodao je Nadal.

Nadal je u karijeri osvojio 22 grend slem trofeja od čega četiri na US openu. Dva puta je u Njujorku pobeđivao Novaka Đokovića u finalima, a nedavno je u Parizu ponovo dobio pitanje o odlasku u penziju što ga je žestoko iznerviralo. Ne želi da priča o toj temi više.

"Svaki dan, a? Svaki dan hoćete da se penzionišem. Svaki dan ljudi. Pitate me to svaki dan. Ja se trudim da uradim sve što mogu svakog dana. Odgovaram na pitanje, ali ne mogu posle svakog meča da vam kažem da li je to moj poslednji meč ili ne. Dao sam sve od sebe na Olimpijskim igrama, kad odlučim da prestanem da igram, javiću vam", poručio je Nadal tada.