Ostali sportovi

"ŽELJELA SAM TAD DA ZAVRŠIM KARIJERU!": Ivana Španović na ivici suza o odlasku u penziju

Autor Bojan Jakovljević

Oglasila se Ivana Španović poslije završetka učešća na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, bronzana sa Olimpijskih igara u Tokiju, nije uspjela da se plasira ni u finale u Parizu. Razlog za neuspjeh leži u povredi Ahilove tetive koju je Ivana Španović zaradila pred početak takmičenja, tako da je pod znakom pitanja bio uopšte i njen nastup.

Ivana je nažalost bila daleko od norme za finale, preskočila je tek 6,51 metara, tri centimetra više od druge srpske predstavnice Milice Gardašević koja takođe nije mogla više. Zbog svega toga, Ivana Španović je na ivici suza govorila o završetku karijere, pošto je najavila da su joj Olimpijske igre u Parizu posljednje u karijeri, gdje je željela da osvoji i posljednje zlato koje joj je falilo u trofejnoj karijeri.

"Mislim, šta da kažem. Nisam neko ko traži opravdanja, nema ih. Pogotovo poslije tolike karijere i svega što sam prošla. Poslije onoga što sam postigla prošle godine u Budimpešti, jednostavno meni je želja bila da budem tu uprkos rupturi Ahilove tetive. Cijele godine sm skakala sa rupturom, ove godine nisam stigla da se oporavim. Na kraju smo samo uspjeli sa injekcijama, lijekovima i terapijama da se dovedem u stanju i da mogu da se pojavim ovdje", poručila je Ivana Španović.

Istakla je da je zahvalna onima koji su je "podržali u toj ludosti" jer je sanjala da se pojavi na svojim posljednjim Olimpijskim igrama:

"Željela sam da ovdje završim svoju karijeru. Zamišljala sam malo drugačije, ali opet sam pristupila drugačije, mogla sam da prođem i osvojim tu medalju, ali u krajnjem nekom zbiru, osjećaj je i dalje prelijep jer ovdje pripadam i jednostavno u svakom slučaju sam sebi obećala da šta god da se desi da ću imati osmijeh i radost za svoje", dodala je srpska atletičarka koja nije definitivno presjekla da li je kraj karijere.

"Teško mi je malo da pričam za dalje, nisam neko ko odustaje, bila je ludost da se pojavim ovdje jer sam rekla i da se noga raspadne, ja ću se pojaviti i pokušaću. Ali, za sada ne znam šta da kažem, ali ako sam mogla da zamislim svoj svoj kraj, on bi bio ovdje. Zbog svega ću pokušati još malo nešto da uradim kako bi se pozdravila sa svima kako treba."

Da li postoji mogućnost da nastupi na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu uprkos svemu?

"Koliko puta smo rekli 'ne' nečemu, pa nas je život uvjerio u nešto drugo. Ja bih stvarno voljela, jedino za šta se Bogu molim je zdravlje i želja mi je, ne manjka mi želja, ali ja sam svoje tijelo izgurala van svojih mogućnosti, sve što sam izgurala je to zbog ljudi oko mene i psihičke snage koju sam stvorila u ovakvim trenucima, ali u ovom momentu ne mogu. Tijelo vrišti za odmorom, prvo moram da ga tijelo, pa ćemo vidjeti", zaključila je ona.