Ostali sportovi

SKANDAL KAKAV OLIMPIJSKE IGRE NE PAMTE! Takmičari završili u BOLNICI poslije plivanja u ZAGAĐENOJ SENI!

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Dvoje olimpijaca završilo je u bolnici nakon takmičenja u trijatlonu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Euractiv/PRINTSCREEN/YOUTUBE/BBC NEWS

Sumnja se da su se takmičari razboljeli zbog plivanja u zagađenoj Seni!

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu insistirali su da se takmičenje u trijatlonu održi na Seni, iako je preko jednog vijeka zbog lošeg kvaliteta vode strogo zabranjeno plivanje u rijeci. Čak se i gradonačelnica okupala u rijeci prije početka OI, ali kada je došlo vrijeme za takmičenje ustanovljeno je da je nivo ešerihije koli u vodi preveliki i otkazani su svi treninzi. Zatim je i muško takmičenje u plivanju pomjereno za dan, a onda se preko noći Sena "očistila" i javljeno je da će se takmičenje održati, i održalo se. Opravdano se sumnja da je to ostavilo i posljedice na neke od takmičara.

Iako i dalje nije potvrđena veza između hospitalizacije trijatlonki i njihovog plivanja u Seni (pitanje je i da li će ikada), jasno je da su mnogi bijesni. Tako je Belgija morala da se povuče iz "miksa" zbog toga što nije imala zamjenu za Kler Mišel, koja je još od srijede u bolnici, dok je švajcarski olimpijac Adrijen Brifo takođe zadržan na liječenju zbog infekcije gastrointestinalnog trakta.

Iz njegovog tima pak ne žele još da optužuju organizatore, ističu da je nemoguće utvrditi da li je povezano sa kvalitetom vode, dok ostali takmičari (za sada) nisu prijavili tegobe.

Mediji prenose da je jedno od dvoje trijatlnonaca koje su u bolnici zadržali zadobio infekciju bakterijom ešerija koli, dok je simptomatično da je visoka koncentracija primjećena u Seni, baš pre nego što će se održati sporno takmičenje.