Ostali sportovi

NADAL ŠOKIRAO ŠPANIJU: "Ljudi, Alkarazov poraz od Novaka nije poraz!"

Autor Dragan Šutvić

Dok je pola Španije u nevjerici zbog poraza Karlosa Alkaraza, Toni Nadal smiruje strasti i poručuje da ne treba to da gledaju toliko negativno. Ipak je Novak Đoković najveći u istoriji, kaže on.

Izvor: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Toni Nadal, ujak i nekadašnji trener slavnog Rafaela Nadala, kritikovao je žestoko Novaka Đokovića nakon poraza u finalu Vimbldona. Tu je označio da je za njegov ubjedljiv poraz kriva pogrešna taktika i odluka da "igra tenis na koji nije navikao tokom karijere", dok zbog nastupa na Olimpijskim igrama zaista nema ni riječ kritike.

U kolumni za španski list "El Pais", Toni Nadal je apostrofirao da je to bio jedan od onih Noletovih nastupa iz edicije "za velika djela", kakve je doduše i sam mogao mnogo puta da vidi kada je igrao protiv Rafe. Ipak, svjestan svega što je prošao sa svojim rođakom, Toni Nadal pruža riječi utjehe mladom zemljaku:

"Alkarazov poraz zapravo nije poraz. Njegova srebrna medalja protiv najboljeg tenisera u istoriji zaslužuje naše divljenje", poručuje u tekstu.

"Naš sjajni teniser poražen je u jednom tijesnom i intenzivnom meču koji je otišao na Srbinovu stranu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da u svoju riznicu trofeja doda i zlato na Olimpijskim igrama, ali je ovoga puta igrao protiv Đokovića koji nas je podsjetio na svoje najbolje verzije", poručio je Toni Nadal i obojicu pohvalio za taktiku, dodavši da baš zbog stila za koji su se odlučili gledaoci nisu mogli da vide nijedan brejk, iako je samo Karlitos imao osam šansi u prvom setu: "Da je ijednu od njih uspio da pretvori u brejk, mislim da bi pobijedio".

"Snimci suza Karlosa Alkaraza na terenu su jasan znak patnje i frustracije, ostavilo je to nama gorak ukus u ustima, ali to ne smije da nas prevari da je u pitanju poraz. Izgubio je meč koji je lako mogao da ode i na njegovu stranu, dok se isto tako borio za svaku loptu, držao je cijeli stadion u neizvjesnosti i svi su mogli da uživaju u sjajnom tenisu i njegovoj strasti. Njegovo srebro protiv najboljeg u istoriji apsolutno zaslužuje divljenje", dodao je Nadal.

Podsjetimo, Novak Đoković je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu opisao kao "najveći sportski uspjeh u životu" i najavio je veliku žurku u 48 sati poslije nje. Vidjeli smo već kako je u olimpijskom selu držao govor i igrao kolo, dok je u jednom pariskom restoranu ugostio i prijatelje koji su bili sa njima u Parizu.

Pogledajte kako je to izgledalo, kažu da je Nole lumpovao do dva ujutru sa njima i slavio zlato:

Pogledajte kako je i Novak zaplakao na terenu sa svojom porodicom: